Türk kahvesini portakal kabuğunda pişirin mucizeye tanık olun! Kahve sevmeyen bile fincan fincan içiyor

Türk kahvesini portakal kabuğunda pişirin mucizeye tanık olun! Kahve sevmeyen bile fincan fincan içiyor

Son zamanlarda sosyal medyada ve internette popüler hale gelmiş kahve çeşitlerinden biri olan portakal kabuğunda Türk kahvesini görmekteyiz. Peki portakal kabuğunda Türk kahvesi nasıl yapılır?

Son zamanlarda viral hale gelmiş sıcak içeceklerden biri olan portakal kabuğunda Türk kahvesi tarifi ile karşınızdayız. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne giren ilk içecek olma şerefini taşıyan Türk toplumu olarak baş tacı içeceklerimizden biri olan Türk kahvesi gelenek ve göreneklerimizde önemli bir yer tutmakta. Kahve çekirdeğinden elde edilen ve çok ince öğütülerek elde edilen Türk kahvesi, hem güçlü tadı hem de özel hazırlama ve servis yöntemleriyle dünya çapında ün kazanmıştır.

Türk kahvesi üzerine yapılan araştırmalar, Türk kahvesinin kendine has kokusu ve tadıyla Güney Etiyopya'dan tüm dünyaya yayıldığını gösteriyor. 1517'de Yemen'de vali olarak görev yapan Özdemir Paşa, bu kahveyi tatmış ve İstanbul'a getirmişti. Artık her lokantada bulunan bu özel lezzet, ilk bulunduğunda kahve meyvelerinin kaynatılmasıyla hazırlanmıştır. Daha sonra kahve çekirdekleri kavrulur ve öğütülür. Türk kahvesi de dünyada öğütülmüş olarak servis edilen tek kahve çeşididir. Türk kahvesi pişirmenin en temel yolu taze Türk kahvesi kullanmaktır. Bayat kahve ne kadar güzel pişirilirse pişirilsin düzgün sonuç alınması zorlaşıyor. Bu nedenle Türk kahvesini muhafaza ederken kokusuz, serin ve kuru yerde saklamak önemli. Bizde bugün sizler için portakal kabuğunda Türk kahvesi tarifini hazırladık. İşte değişiklik isteyenlere portakal kabuğunda Türk kahvesi...

portakal-kabugunda-kahve-fb.webp

MALZEMELER

1 Adet Portakal

1 Tatlı Kaşığı Türk Kahvesi

Yarım Tatlı Kaşığı Şeker

1 Fincan Su

YAPILIŞI

Öncelikle bir adet portakalın üzerinden azıcık kesip içini temizliyoruz. İçini tamamen kesip boşalttığımız portakal kabuğunun içine kahve, şeker ve suyu koyup ocağın küçük gözünde kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynayıp köpük olunca köpüğü alıp ocağı kapatıyoruz. Ve kahvemizi fincana boşaltıp servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN