Un kurabiyesine 1 kaşık bundan koyun kıyır kıyır olacak! Dışı unlu içi kıtır kıtır

Un kurabiyesine 1 kaşık bundan koyun kıyır kıyır olacak! Dışı unlu içi kıtır kıtır

Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan un kurabiyesi, kıyır kıyır dokusu ve ağızda dağılan lezzetiyle herkesin favorisi. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte kıyır kıyır ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi ve püf noktası

Un kurabiyesi, her evde kolayca hazırlanabilecek, klasik ve lezzetli bir tatlıdır. Bu tarifle çay saatlerinizi ve özel anlarınızı bu kıyır kıyır, ağızda dağılan lezzetle taçlandırabilirsiniz. Hem pratik hem de doyurucu olan un kurabiyesi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak sofralarınızda yerini alacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın.

img-8839.jpeg

Un kurabiyesi tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

• 1 paket tereyağı veya margarin (yumuşak, 250 g)
• 1 kahve fincanı sıvı yağ
• 4 çorba kaşığı buğday nişastası
• 1 su bardağı pudra şekeri
• Aldığı kadar un
• Üzeri için yarım su bardağı pudra şekeri

Tarife geçmeden önce, fırını 160 derecede önceden ısıtın.

Un kurabiyesi yapımı için öncelikle tereyağını veya margarini, sıvı yağı ve 1 su bardağı pudra şekerini yoğurma kabında bir araya getirin. Bu karışımı yaklaşık 5 dakika boyunca yoğurun.

Yoğurma işlemi sonrasında buğday nişastası ve unu ekleyin. Hamurunuzun parçalanmaması için iyice yoğurmak önemlidir. İhtiyacınıza göre un miktarını ayarlayabilirsiniz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, rulo şekli verin. İsterseniz çatalla sağ, sol ve üst kısımlarına desen yapabilirsiniz.

Tepsiyi yağlamaya gerek yok, çünkü hamur zaten yağlıdır. Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.

Önceden ısıtılmış, ancak ılık olan 160 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişme süresini dikkatlice takip edin; kurabiyeler yumuşak ve nemli bir kıvama gelene kadar pişirin.

Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaları için bir kenara alın. Tamamen soğuduktan sonra ayırdığınız yarım bardak pudra şekerine bulayarak kurabiyelerinizi lezzetlendirin.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN