Pita Ekmeğini Yiyenler Kendini Durduramıyor! İşte Tıklanma Rekorları Kıran Meşhur Pita Ekmeği Tarifi

Pita Ekmeğini Yiyenler Kendini Durduramıyor! İşte Tıklanma Rekorları Kıran Meşhur Pita Ekmeği Tarifi

Köfte, patso veya sandviç gibi tatları daha da lezzetli hale getirmek istiyorsanız, pita tarifi tam size göre. Pita ekmeği nasıl yapılır? İşte her lokmada farklı bir tat veren pita tarifi malzemeleri ve püf noktaları. Detaylar haberimizde.

Sabah kahvaltılarınızda vazgeçilmez bir tarif! Sandviçlerinizi bundan sonra pita ekmeği ile yapacaksınız. Çok lezzetli yapımı da bir o kadar basit olan pita ekmeği yumuşaklığı sayesinde yiyenler kendini durduramıyor. Sizde severek tüketilecek olan pita ekmeklerden yapmak istiyorsanız haberimize göz atabilirsiniz. Pita ekmeği nasıl yapılır? Püf noktaları neler? İşte detaylar.

PİTA EKMEĞİ TARİFİ MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı instant maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2,5 – 3 su bardağı un

PİTA EKMEK TARİFİ HAZIRLANIŞI

Mini pita ekmek için ılık süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve yoğurdu karıştırma kabına alıp karıştırın.
Ardından biraz un ve instant mayayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unun kalanını azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.

1-010.jpg
Hamuru daha kolay yoğurabilmemiz için tezgaha alalım. Hafif ele yapışan bir kıvam aldıktan sonra hamurumuz hazır. hamuru kaseye geri koyun ve bir havluyla örtün. Bu şekilde hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Süre sonunda hamuru tezgaha alıp toplayalım.
Hamuru önce iki eşit parçaya sonra 12'ye bölüp elimizle beze haline getiriyoruz.
Bezelerden birini alıp ellerimizle hafifçe bastırarak genişletiyoruz. Daha sonra merdane yardımıyla açmaya başlayalım. Fazla inceltmeden daire şeklinde açacağız.

2-009.jpg
Açtığınız hamuru fırın tepsisine aralıklarla dizin. Tüm bezeleri aynı şekilde açmaya devam edelim.
Bu arada hazır ekmeğin üzerini kurumaması için temiz bir bezle örtmeyi unutmayalım. Fırınımızı 250 dereceye ayarlayalım. Fırın ısınana kadar ekmeğin üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın. Fırınımızı 250 dereceye kadar ısıttıktan sonra pidelerimizi fırına yerleştirip 6-7 dakika pişiriyoruz. Çok çabuk kabarıp pişecekler, kontrolün sizde olması gerekiyor.
Pidelerimiz hafif kızardıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

PİTA EKMEK TARİFİ PÜF NOKTALARI

Kullandığınız su ve sütün ılık olması hamurun mayalanmasını kolaylaştırır.
unun markasına göre kullanacağınız miktar değişecektir unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene kadar yapmalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN