Yemeğin tuzu fazla diye dökmeyin! Ne patates ne su… o kadar basit ki

Yemeğin tuzu fazla diye dökmeyin! Ne patates ne su… o kadar basit ki

Bazen dalgınlıkla veya istemsizce yemeklere fazla tuz atabiliriz. Ancak fazla tuz atan yemeği ziyan etmenize gerek yok. Tuzu fazla kaçan yemeği hemen düzeltebilirsiniz. İşte yemeğin tuzunu almanın en kolay yolu.. çok basit

Mutfak, birçok kişi için önemli bir alan. Birçok insan, özenle ve hevesle yemek yapar. Ancak bazen dikkatsizlik sonucu veya istemeden fazla tuz atabiliriz. Artık fazla tuz atan yemeği ziyan etmek zorunda değilsiniz. Mutfakta hayat kurtaran birçok ipucu olduğu gibi, fazla tuz atan yemeğin de bir çözümü var!

img-8875.jpeg

İşte fazla tuz atan yemeği düzeltmenin yöntemi:

Fazla tuz atan yemekler için birçok etkili yöntem vardır. Eğer bir çorba yapıyorsanız, fazla tuz için süt kullanabilirsiniz. Süt, çorbaya kıvam verir ve fazla tuzu alır. Ayrıca, patates de kullanabilirsiniz. Patatesin lifli yapısı, tuzu kendine çeker. Soyulmuş patates dilimlerini çorbanın içinde 15 dakika beklettikten sonra çıkarabilirsiniz. Patates yöntemi aynı zamanda tencere yemekleri için de etkilidir. Eğer yemeğinizin sadece suyu tuzluysa, kızarmış ekmek atabilirsiniz.

EN ETKİLİ YÖNTEM

Aynı zamanda hafif tuzlu yemekler için 1 veya 2 adet küp şeker eklemek yeterli olacaktır. Eğer yemeğinizin tuzu orta derecede ise patates yöntemini, fazla tuzlu ise hem patates hem de kızarmış ekmek yöntemini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN