Yufkanın arasına bundan sürün böreğiniz çıtır çıtır olacak! Börekçilerin sırrı

Yufkanın arasına bundan sürün böreğiniz çıtır çıtır olacak! Börekçilerin sırrı

Evde börek yaparken, böreğin çıtır çıtır olması için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Yufkanın arasına bundan sürün çıtır çıtır olacak

Evde pastane tadında börek yapmak artık çok kolay. Bu püf noktasıyla böreklerini çıtır çıtır olacak.

İşte böreği çıtır çıtır yapmanızı sağlayacak tüyolar:

1. Yufka arasına sürme: Böreği çıtır çıtır yapmanın en önemli püf noktalarından biri, yufka aralarına yağ sürmektir. Yufkaların arasına eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ sürerek, böreğin daha lezzetli ve çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
2. Maden suyu kullanma: Böreğin içine maden suyu eklemek, hamurun daha kabarmasını ve çıtır bir kıvam almasını sağlar. Hamurunuza bir miktar maden suyu ekleyerek, böreğin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
3. İnce katmanlar halinde açma: Yufkaları ince katmanlar halinde açarak, böreğin iç harcıyla daha iyi birleşmesini sağlayabilirsiniz. İnce açılan yufkalar, böreğin daha çıtır olmasını sağlar.
4. Tepsiyi önceden ısıtma: Böreği pişireceğiniz tepsiyi önceden ısıtarak, böreğin altının daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz. Isıtılmış tepsiye böreği yerleştirerek, altının daha çıtır bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
5. Üzerine yumurta sarısı sürme: Böreğin üzerine yumurta sarısı sürmek, böreğin daha güzel bir renk almasını sağlar. Ayrıca üzerine susam veya çörek otu serperek, böreğin daha lezzetli ve çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu tüyoları göz önünde bulundurarak, evde yapacağınız böreklerin daha çıtır çıtır ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN