Yeneroğlu: Yargıtay’ın iradesine el konuldu

Yeneroğlu: Yargıtay’ın iradesine el konuldu

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, üç Yargıtay üyesinin AYM üyeliği seçimleri için aday olan İrfan Fidan adına 'baskı ve mobbingle' çekildiği iddialarını sert bir dille eleştirdi.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Yargıtay’daki üç adayın mobbing ve baskı uygulanarak adaylıktan çekildiğine ilişkin iddiaların ardından yazılı açıklama yaptı. Bir operasyon söz konusu olduğunu belirten Yeneroğlu, “Yargıtay üyelerinin çoğunluğunun hiç tanımadıkları bir adaya talimatla oy vermeleri beklenmektedir” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

"OPERASYONEL BİR SÜREÇ"   

Yeneroğlu, HSK tarafından tartışmalı yargı üyelerinin Yargıtay’a atanmalarının operasyonel bir süreç olduğunu belirterek, “Üyelerden birisinin henüz cübbesini dahi giymeden Yargıtay adayı olarak Anayasa Mahkemesi üyeliğine adaylığını açıklamasından açıkça anlaşılmaktadır” dedi.  

"YARGITAY İRADESİNE EL KONDU"

Bu adımın hukuk devleti adına skandal olduğunu söyleyen Yeneroğlu, Yargıtay’ın iradesine açıkça el konulduğunu iddia ederek şunları söyledi:  

Yargıtay üyelerinin mobbing ve baskı uygulanarak adaylıktan çekilmelerinin sağlanması iddiası, yargı camiasında yaygındır.  

Anayasa’ya göre; Yargıtay Genel Kurulu’nda yapılacak seçimde en çok oy alan 3 aday Cumhurbaşkanı’na sunulur, Cumhurbaşkanı bu 3 kişi arasından birisini Anayasa Mahkemesi üyesi olarak seçer.  

Demokratik bir ülkede bir adayın ilk üçe girebilmesi için uzun yıllar Yargıtay’da görev yapması yahut da nitelikleri ve erdemleriyle ön plana çıkması gerekir. 

"TALİMATLA OY VERMELERİ BEKLENİYOR"

Yeneroğlu, Yargıtay üyelerinin çoğunluğunun hiç tanımadıkları bir adaya talimatla oy vermelerinin beklendiğini iddia ederek, şu ifadeleri kullandı:  

Talimatla oy kullanan Yargıtay üyelerinin birçok davada da talimatla oy kullanmış olabilecekleri açıktır. 

"İTİBARILARINA BÜYÜK HAKARET"

Yargıtay üyelerinin kendilerine dayatılan bir adaya oy vermelerinin beklenmesi öncelikle itibarlarına yapılan en büyük hakarettir.  

‘Ankara’da hala yargıçlar var’ diyebilmek için onurlu, vicdanlı ve anayasaya sadık hakimlerin mücadelesine yürekten ihtiyaç duyuyoruz. 

NE YAŞANDI? 

Yargıtay üyeleri yarın, 10 Ocak’ta boşalacak AYM üyeliği seçiminde oy vermeye hazırlanıyor.  

Serbestiyet'in haberine göre, eski İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'ın 27 Kasım’da atandığı Yargıtay’da aynı hafta AYM üyeliğine aday olmasından sonra, Yargıtay’daki seçimde iddialı üç isim adaylıktan çekildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN