Yeşil çay ne zaman içilmeli? Uzmanlardan uyarı

Yeşil çay ne zaman içilmeli? Uzmanlardan uyarı

Genellikle Uzak Doğu kültüründe bulunan ve sağlığa faydası olduğu söylenen yeşil çayın ne zaman içileceğine dair uzmanlardan açıklama yapıldı. Yeşil çayın, gün içerisinde ve sabah kahvaltısında daha çok tüketilmesi gerekiyor.

Gün içerisinde birkaç bardak yeşil çay içmenin virüslere karşı direnci artırdığını kaydeden uzmanlar, kanserden kolestrole, kan şekerinden, tansiyona kadar birçok faydasının bulunduğunu öne sürüyor. Ancak yeşil çayın gece yatmadan önce içilmemesi yönünde uyarılar da yapılıyor.

YEŞİL ÇAY NE ZAMAN İÇİLMELİ? 

Kafein içerdiğinden dolayı insan vücudunda uyarıcı bir etki veren yeşil çayın, akşam saatlerinde tüketilmesi durumunda uykuyu kaçırabileceği belirtiliyor.

Yeşil çayın gün içerisinde çalışma aralarında, kahvaltıda ya da çay molalarında tüketilmesi öneriliyor.

Uzmanlar, günde 4 bardaktan çok yeşil çay tüketilmemesi konusunda uyarıyor.

Bunun dışında hamilelerin, hamile kalmaya çalışan bayanların veya çeşitli tansiyon sorunları yaşayanların yeşil çay tüketmeden evvel doktora danışmaları isteniyor.

CANAN KARATAY’DAN ÇAY UYARISI

Prof. Dr. Canan Karatay, yemekten sonra çay içmenin hazmı kolaylaştırmadığını, kendisinin çaya karşı olmadığını ancak yemeğin hemen ardından çay içilmemesi gerektiğini söyledi.

Türk Kahvesi varken çay içme taraftarı olmadığını belirten Karatay, eskiden yalnızca kahve olduğunu, çayın sonradan çıktığını kaydederek, gün içerisinde çay içmenin sakıncası olmadığını belirtti. 

yesil-cay-ne-zaman-icilmeli-uzmanlardan-uyariiiiii.jpg
Prof. Dr. Canan Karatay

Çayın antioksidan olduğunu ve şekersiz olmak kaydıyla bol bol içilebileceğine dikkati çeken Karatay, çaya bir miktar da limon koyulabileceğini vurgulayarak, ‘Yemekten sonra çay içmeniz hazmı kolaylaştırdığı’ algısının yanlış olduğunu yineledi.

Yemeğin üstüne içilen çeşit çeşit aromalı kahvelerden de uzak durulması gerektiğini aktaran Canan Karatay, bu içeceklerde kanserojen maddelerin olduğunu sade Türk Kahvesi içmenin daha uygun olduğunu iddia etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN