Yıldırım'dan yasa dışı göç açıklaması: Anlaşmaya vardık

Yıldırım'dan yasa dışı göç açıklaması: Anlaşmaya vardık

Başbakan Binali Yıldırım, Afganistan ziyareti kapsamında mevkidaşı Abdullah ile ortak basın toplantısında konuştu. Yıldırım yasa dışı göç dalgası ile ilgili "Afganistan,'da yaşanan iç karışılıklardan dolayı bir göç tehdidi söz konusu. Yasal yollardan gelen kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var. Yasa dışı yollardan gelenlerin geri gönderilmesi konusunda anlaşmaya varıldı" dedi.

Başbakan Yıldırım ve Afganistan İcra Heyeti başkanı Abdullah Abdullah ortak açıklama yaptı. Yıldırım Afganistan ziyareti sırasında, ülkedeki FETÖ okullarının Maarif Vakfı'na devri için engel kalmadığını söyledi.

Bölgedeki terör olaylarına değinen Yıldırım,"Son günlerde Afganistan'ın terörü kökünden çözmeye yönelik ortaya koyduğu barış süreci, çok cesur, çok anlamlı bir adımdır. Özellikle Taliban'ın bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesini arzu ediyoruz. El sıkışma zamanı gelmiştir diye düşünüyoruz. Türkiye'de biz bu konuda iyi bir mesafe katettik. Terör olayları konusunda çok ciddi iyileşme sağladık. Bugün ülkemizi tehdit eden hiçbir terör girişimine müsaade etmiyoruz." dedi.

FETÖ OKULLARI MAARİF VAKFI'NA DEVREDİLDİ

Yıldırım, "15 Temmuz sonrası FETÖ konusunda yine ilk adımı da dost ve kardeş Afganistan'dan gördük. Okulların Maarif Vakfına devredilmesi kararını da takdirle karşılıyoruz.

AFGAN MÜLTECİLERİ İLE İLGİLİ KONULAR ORTAK ŞEKİLDE ÇÖZÜLÜYOR

Yasal yollardan gelen kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var. Ama yasal olmayan yollardan gelenler ciddi sıkıntı oluşturuyor. İçişleri Bakanlıklarımız gayet verimli bir çalışma yapıyor. İmkânlar kullanılarak bunların gönüllü bazda geriye gönderilmesi süreci de devam ediyor. Bu konudaki iş birliğinden dolayı da teşekkür ediyorum.

Suriye sınırında yaşanan yoğun mülteci akımı, DAEŞ,PKK vb. küresel tehdide karşı Türkiye çok çetin mücadele sürdürüyor. Yakın gelecekte umut ediyoruz ki Irak ve Suriye'de toprak bütünlüğü muhafaza edilerek istikrar sağlanacak"

Kendilerine yöneltilen soruları cevaplayan Yıldırım, "FETÖ mücadelesi sadece okulların devri ile sınırlı değil. Bu ziyaret ile gelecek nesillere esenlik olarak aktarılacak ortaklık ve kardeşliğin pekişmesidir. Mültecilerin konusu da zaten işleyen bir süreç. Türkiye-Afganistan arasında 2015'den beri işleyen bir süreç. Bu ilk defa gündeme gelen bir konu değil,. Her iki ülkeni İçişleri bakanlıkları görüşüyorlar. Atılması gereken adımları atıyorlar. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşanmadı. bundan sonra da yaşanacağını sanıyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN