YKS 2021 sınavına kaç gün kaldı? Sınav ertelenecek mi? ÖSYM açıkladı

YKS 2021 sınavına kaç gün kaldı? Sınav ertelenecek mi? ÖSYM açıkladı

ÖSYM tarafından düzenlenen TYT, AYT ve YDT yani YKS sınavının tarihi ile ilgili akıllarda bazı soru işaretleri oluştu. Kovid-19 salgınından dolayı birçok sınav ertelenmişti. 2021 YKS sınavının da ertelenebileceği iddiası sosyal medyada gündem olmuştu.

Konuyla ilgili net bir açıklama yapılmasa da haziran ayında yapılması planlanan 2021 YKS sınavı için erteleme kararı alınmasının şimdiden mümkün olmadığı kaydedildi. 2021 YKS sınav tarihi bile henüz ÖSYM sınav takviminden paylaşılmadı.

YKS 2021 NE ZAMAN?

Hemen belirtelim ki Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için 2021 yılı başvuru ve sınav tarihleri henüz belli olmadı. Geçen seneye bakıldığında YKS’nin haziran ayında yapılacağı söylenebilir.

YKS 2021 ERTELENECEK Mİ?

2021 yılında yapılacak YKS’nin ertelenip ertelenmeyeceğine dair bir bilgi yok. Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan birçok sınav, ileri bir tarihe ertelenmişti. 2021 YKS özelinde böyle bir karar almak için henüz çok erken. Salgın şartlarına göre bir karar verilebilir.

YKS SINAVINA KAÇ GÜN KALDI? 

YKS 2021 sınav tarihi henüz belli olmadığından kaç gün kaldığına dair bir bilgi de paylaşılması mümkün değil.

ÖSYM BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, 2 milyon 424 bin 718 aday ile Türkiye’de en fazla sayıda adayın girdiği sınav olan Yükseköğretim Kurumları Sınavının (2020-YKS), Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Kovid-19 Bilimsel Danışma Kurulu’nca hazırlanan ‘Kovid-19 kapsamında Ulusal Sınavlarda Alınması Gereken Önlemler’ başlıklı rehber kapsamında, 188 sınav merkezinde sorunsuz bir şekilde başarıyla gerçekleştirildiğini anımsattı.

2020-YKS'nin yapıldığı hafta sonu tüm Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığına dikkati çeken Aygün, bu şekilde adayların daha rahat ve daha güvenli bir şekilde sınava girdiklerini kaydetti.

yks-2021-sinavina-kac-gun-kaldi-sinav-ertelenecek-mi-osym-acikladii.jpg

Kovid-19 salgınından dolayı atandıkları sınav merkezinin yer aldığı kentten farklı bir şehirde ikamet etmek durumunda kalan ve bundan dolayı sınav merkezi değişikliği yapmak isteyenlerin taleplerini de dikkate alan bir çalışma sürdürdüklerini vurgulayan Aygün, bu doğrultuda YKS'ye başvuruda bulunan 29 bin 603 adayın sınav yerlerinin talepleri kapsamında değiştirildiğini aktararak, aynı hâldeki 6 bin 250 Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) adayının da sınav merkezi değişiklik taleplerinin yerine getirildiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN