YÖKDİL sınavı için başvurular 30 Mayıs’ta başlıyor

YÖKDİL sınavı için başvurular 30 Mayıs’ta başlıyor

YÖK'ten yapılan açıklamada, YÖKDİL sınavı başvurularının 30 Mayıs- 9 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı M. A. Yekta Saraç, "9 Temmuz’da gerçekleştireceğimiz 2. YÖKDİL sınavının başvuruları, 30 Mayıs-9 Haziran 2017 tarihleri arasında alınacaktır" dedi.

YÖK Başkanı Saraç, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden YÖKDİL sınavına ilişkin yaptığı açıklamada, “Değerli arkadaşlar, bildiğiniz üzere sizlerden gelen talepler üzerine 2. YÖKDİL sınavının ’09 Temmuz 2017’ tarihinde gerçekleştirilmesine ve İngilizce’ye ek olarak Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde de yapılmasına karar vermiştik. 9 Temmuz’da gerçekleştireceğimiz 2. YÖKDİL sınavının başvuruları 30 Mayıs-9 Haziran 2017 tarihleri arasında alınacaktır. 2. YÖKDİL sınavı ilk kez İngilizce’ye ek olarak Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde de yapılacaktır. Akademinin onlarca yıldır talebi ve beklentisi olan ’alana özgü’ tek dil sınavı niteliğindeki YÖKDİL’in ikincisini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Öğrenci ve akademisyen dostu ’yeni YÖK’ olarak gerçekleştireceğimiz 2. YÖKDİL sınavının akademimize hayırlı olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN