Yumurta diyabet riskini yüzde 60 yükseltiyor

Yumurta diyabet riskini yüzde 60 yükseltiyor

Bilim insanları, düzenli olarak tavuk yumurtası tüketenlerde tip 2 diyabet gelişme riskinin önemli ölçüde yükseldiğini tespit etti.

Araştırmacıların düzenli yumurta tüketiminin tip 2 diyabet gelişme riskini önemli ölçüde artırdığını tespit ettiği ortaya çıktı. Konuya ilişkin araştırma, British Journal of Nutrition’da yayınlandı. 

Çin Tıp Üniversitesi'nden uzmanlar, Güney Avustralya Üniversitesi ve Katar Üniversitesi'nden meslektaşları ile birlikte yaptıkları araştırma kapsamında 1991 – 2009 yılları arasında 8 bin 545 kişinin beslenmesi ile ilgili verileri inceledi. 

yumurta.jpg

Öğünlere günde ortalama 38 gramdan fazla yumurta katmanın diyabet riskini yaklaşık olarak yüzde 25 oranında artırdığı ortaya çıktı. Günde (bir yumurtanın eşdeğeri olan) 50 gramdan fazla yiyenlerin hasta olma riski ise yüzde 60 arttı. Bunun yanı sıra bu göstergenin kadınlarda erkeklere göre daha yüksek olduğu anlaşıldı. 

Bilim insanlarına göre bulgular, şeker hastalığı riskinin yumurta tüketimindeki artışla doğru orantılı olarak arttığının kanıtlanmasına imkan sağladı, ancak gelecekte bu gıdanın vücut üzerindeki etki mekanizmasının net olarak belirlenmesi gerekiyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN