Adaçayı ve ebegümeci çayı nasıl yapılır? Saraçoğlu koronavirüse karşı iyi geldiğini açıkladı

Adaçayı ve ebegümeci çayı nasıl yapılır? Saraçoğlu koronavirüse karşı iyi geldiğini açıkladı

Koronavirüse karşı adaçayı ve ebegümeci karışımını öneren Prof. Dr. İbrahim Saracoğlu, bunun çay olarak da kullanabildiğini söyledi. Adaçayı ve ebegümecinin gargara olarak kullanılmasını öneren Saracoğlu, koronavirüse karşı çok etkili olduğunu vurguladı.

Adaçayı ve ebegümeci çayının tarifini de paylaşan Saracoğlu, bu iki karışımı sadece kendisinin uyguladığını ifade ederek, her gün bunu taze olarak yapılması gerektiğine işaret ederek, bir miktar içmenin diğer mevsimsel virüslere, boğaz enfeksiyonlarına, alerjiye bağlı oluşabilecek burun akıntısına da iyi geleceğini iddia etti.

ADAÇAYI VE EBEGÜMECİ ÇAYI NASIL YAPILIR?

Bir tutam adaçayını alınız, bir çentik de içine ebegümeci ekleyin, hatta iki tutam adaçayını, bir bardak suda yarım tutam kadar da ebegümeci ekleyerek de karıştırabilirsiniz. 6 - 7 dakika kadar kaynatın. Ilımasını bekleyin, ardından süzün. Sabah, öğle, akşam bununla gargara yapabilirsiniz. Her gün taze hazırlayın. Arada birkaç yudum da içebilirsiniz. Hiçbir zararı bulunmuyor. 

Saraçoğlu, yüz binlerce insanın hayatının kurtulacağını savundu.

ADAÇAYI VE EBEGÜMECİ KORONAVİRÜSE İYİ GELİYOR MU?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınması gereken koruyucu önlemleri paylaşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, virüsün hastalığının beyinde bile hasar bırakabildiğine dikkati çekerek, İtalyanların bunu 4 ay önce söylediğini anımsattı. 

Koronavirüsün aynı anda beyni de etkilediğini savunan Saraçoğlu, IQ'sunu en az yüzde 10 düşürdüğünü öne sürerek, beyinde kalıcı tahribatlar yapabildiğini, virüse karşı açılabilecek birtakım savaşların olduğunu kaydetti.

Kovid-19’a karşı mücadelede ilk başta mesafe, maske ve temizlik kurallarına kesinlikle riayet edilmesini isteyen Saraçoğlu, ağız veya burun yoluyla vücuda giren virüsün, enfeksiyona sebep olmadan evvel durdurabilmek adına adaçayı ve 5-6 gram kadar da ebegümecinin karıştırılarak, gargara yapılması gerektiğini söyledi.

 

‘MÜTHİŞ ETKİLİ’

Adaçayının boğaz enfeksiyonlarına karşı etkisi üzerine bilimsel yayınların olduğunu; fakat Kovid-19'a ve diğer grip türlerine karşı ebegümeci ve adaçayının beraber kullanılması formülünün kendisine ait olduğunu aktaran Prof. Dr. Saraçoğlu, bu karışımın buruna da damlatılabileceğini ifade ederek, bir damlalıkla 3-4 damla çekilmesi gerektiğini, onunla kafanızı geri atarak iki burun deliğinize damlatılabileceğini belirtti.

Hemen oradaki hapşırtacak olan karıncalanmanın ortadan kalktığını aktaran Prof. Dr. Saraçoğlu, bu karışımın sadece koronavirüse karşı değil, boğaz enfeksiyonlarına, mevsimsel gribe, alerjiye bağlı oluşabilecek burun akıntısına yararlı olabileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN