Son dakika! Bilim Kurulu'ndan tavsiye: Somut tedbirler hayata geçirilsin

Son dakika! Bilim Kurulu'ndan tavsiye: Somut tedbirler hayata geçirilsin

Son dakika haberi... Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardında yazılı açıklama yapan Bakan Koca, koronavirüsün yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yazılı açıklama yaptı. Kış aylarında insanların daha yoğun kapalı alanlarda bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, vaka artışlarının birinci nedeninin toplu mekanlarda bulunma olduğu vurgulandı.  

Alınması gereken önlemlerin tüm detaylarıyla masaya yatırıldığı ifade edilen açıklamada, “Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı" denildi.

Dünyanın 11 aydır koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği ifade edilen açılamada, salgının yayılmaya ve can almaya devam ettiği, dünya genelinde 55 milyon vaka tespit edildiği ve 1 milyon 400 bine yakın can kaybı yaşandığı belirtildi.  

“VAKA VE ÖLÜMLER ARTTI” 

Açıklamada, hiçbir ülkenin hala virüsten bağışık kalmasının mümkün olmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:  

Ülkemizde Mart-Mayıs ayları arasında yaşanan ilk dalganın ardından vaka sayılarını kontrol altına almayı başardık. Ancak son aylarda, tüm dünyadakine benzer bir seyirle, vaka ve ölüm sayılarında önemli artışlara şahit oluyoruz. Bugün birçok ülke kapanma tedbirleri dahil toplumsal hareketleri kısıtlamalarına yeniden başvurmaya başladı. 

“TÜRKİYE’DE ARTIŞ EĞİLİMİ VAR” 

Son dönemde sürekli dile getirdiğimiz üzere, tüm Türkiye’de genel bir artış eğilimi mevcut. Ancak İstanbul başta olmak üzere ülkemizin genelinde daha ciddi seyrediyor. Birçok ilimizdeki artış, sağlık kuruluşlarımız üzerindeki baskının da artmasına sebep oluyor. Bilim Kurulunda artış hızının yüksek seyrettiği illerimizin üzerinde özel olarak durduk. 

Hastane kapasitelerimize, sağlık çalışanlarımızın koşullarına, uyguladığımız tedavi protokollerine, dünyadaki yeni tedavi seçeneklerine, aşı ve ilaç çalışmalarına yönelik detaylı değerlendirmelerimizi yaptık. 

“YAYILMAYI ÖNLEYİCİ TEDBİRLER HAYATA GEÇİRİLSİN” 

Kış aylarının gelişi nedeniyle insanlar daha yoğun kapalı alanlarda bulunuyor. Vaka artışında birincil etkenin insan hareketliliği ve toplu mekanlarda bulunma olduğuna dikkat çekilerek alınması gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı. 

“YALNIZCA KAMU KURUMLARININ ÇABASI YETERLİ DEĞİL” 

Salgınla mücadelede yalnızca kamu kurumlarının çabası yeterli olmaz. Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyamızın, kanaat önderlerinin ve birer birer her vatandaşımızın sağduyusuna ve katkısına ihtiyacımız var. Unutmayalım, koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir.”

SON TABLO: CAN KAYBI 100'E YAKLAŞTI 

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan günlük koronavirüs tablosuna göre, son 24 saatte 3316 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 94 oldu. Korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı toplam 11 bin 601'e, toplam hasta sayısı ise 417 bin 954'e yükseldi. Bugünkü ölüm sayısı, 27 Nisan'daki 95'e yaklaştı.

26-kasim.jpg

"İSTANBUL'DA VAKA SAYISI TÜRKİYE'NİN YÜZDE 40'INA ULAŞTI"

Bakan Koca, daha önce İstanbul’daki vaka artışına ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına, Ankara'nın 5 katına ulaştı” dedi.  

Temaslı taramasını ve test sayısını artırdıklarını belirten Koca, şu ifadeleri kullandı: 

“Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz.” 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN