Zafer Acar: Yapay zeka yeni meslekler oluşturacak

Zafer Acar: Yapay zeka yeni meslekler oluşturacak

Karar yazarı Zafer Acar, Bahçeşehir Koleji'nde yapay zeka söyleşisine katıldı. Acar, yapay zekanın insanlar için yeni meslekler oluşturacağını söyleyerek, "Önümüzdeki 30-40 yılın en önemli teknolojisinin yapay zeka olacak" dedi.

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Araştırmacısı ve Karar yazarı Zafer Acar, Bahçeşehir Koleji Edirne Kampüsü’nde düzenlenen bir söyleşiye katıldı.

Aynı zamanda Kaliforniya Eyalet Üniversitesi’nde bilgisayar, fizik ve Brandman Üniversitesi'nde yapay zeka dersleri veren, NASA’nın çeşitli projelerinde de yer alan CERN Araştırmacısı Acar, Bahçeşehir Kolejlerinde uygulanan, Master6 adı verilen ve öğrencinin 6 modülde donanımlı bir şekilde gelişimini hedef alan programları kapsamında online söyleşiye katıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen söyleşide Acar, büyük veri ve yapay zeka konularında öğrencilere bilgi verdi. 

"İNSANLAR İÇİN YENİ MESLEK DALLARI OLUŞTURACAK"

Acar, yapay zekanın kullanıldığı alanları ve gelecekteki etkisine ilişkin konuşarak, tarımdan tıpa, gazetecilikten birçok farklı meslek dalına kadar yapay zekanın nasıl rol oynadığını örneklerle anlattı. Yapay zekanın hayatın birçok alanındaki kolaylaştırıcılığından bahseden Acar, insanlar için yeni meslek dalları oluşturacağını, bunun yanı sıra da bazı meslek dallarının gelecekte yok olacağını ifade etti. Önümüzdeki 30-40 yılın en önemli teknolojisinin yapay zeka olacağını sözlerinde vurgulayan Acar, bu teknolojiyi kullananlar ve kullanmayanlar arasında büyük farklar oluşacağını belirtti.

"DÜNYA ÇAPINDA PROJELERDE YER ALIYOR OLMASI GURUR VERİCİ"

Acar'ın konuşmasının ardından konuşan lise müdürü Aysun Yiğitsoy, Acar'a teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin ufukları genişledi ve birçok bilgi edindiler. Aynı zamanda amacımız onları kendilerine rol model olabilecek kişilerle buluşturarak gelecekte neler yapabileceklerini görmelerini sağlamak. Bir Türk bilim adamının CERN’de ülkemizi temsil ediyor olması, dünya çapında araştırma projelerinde görev alıyor olması gurur verici.    

"YAPAY ZEKA GELECEKTE DAHA BÜYÜK ÖNEM TAŞIYACAK"     

Öğrencilerimizin de isterlerse bunları başarabileceğini ben çok iyi biliyor ve hepsine güveniyorum. Onları yüreklendirecek bu tür faydalı söyleşilerimiz devam edecek. Aynı zamanda sayın Acar’ın ifade ettiği gibi gelecekte daha büyük önem taşıyacak olan yapay zekanın temeli kodlamadır. Bu alanda da doğru işler yaptığımızı duymak bizim açımızdan sevindirici, çünkü Bahçeşehir Kolejlerinde okul öncesinden liseye kadar en önem verdiğimiz konulardan biri kodlama eğitimidir. Öğrencilerimizle yıllarca hem ulusal hem uluslararası platformlarda birçok yarışmaya katıldık ve dünya çapında dereceler elde ettik. Yapılan her çalışmanın değeri çok büyük ve her çalışmanın çocuklarımızın geleceğine dair büyük rolü var. Bu açıdan doğru yolda olduğumuzu bir kere daha görmüş olduk."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN