İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı nedir? İŞKUR İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı başvuru şartları

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı nedir? İŞKUR İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı başvuru şartları

İŞKUR’un uzun zamandır düzenlediği ve günlük 77 TL ödeme yaptığı program yoğun ilgi görüyor. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı başvuru şartları ise internette en çok araştırılan konular arasına girdi. Peki İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı nedir? Tüm bilgiler karar.com’da…

 

İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin deneyim edinmeleri için işbaşı eğitim programları düzenleniyor. Programa katılanlar, günlük 77 TL ödeme alıyor. Peki İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı nedir? İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı’na nasıl başvuru yapılır ve başvuru şartları nedir? İşte detaylar…

İŞKUR’DAN GÜNLÜK 77 TL ÖDEME

İŞKUR, kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanları için işbaşı eğitim programları düzenliyor. Bu programlar kapsamında kişiler teorik eğitim aldıkları mesleklerde çalışma ortamına uyum sağlıyor. Programa katılmak isteyen vatandaşlarımız işbaşı eğitimi yapacağı işyerini dilerse kendisi seçebiliyor. Uygun işyeri bulamazsa İŞKUR, kendisine işyeri bulabiliyor.

İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlarımız günlük giderlerini karşılaması amacıyla 77 TL ödeme alacak. Bu ödeme öğrenciler için 58 lira, işsizlik ödeneği alanlar için ise 38 TL olarak belirlendi. Ayrıca geleceğin meslekleri olarak belirlenecek mesleklerde düzenlenen programlara katılan katılımcılara 100 TL ödenecek. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödenecek. Programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olacak ve haftada 6 günü aşmayacak şekilde planlanacak.

20-02/18/isbasi-egitim-programijpgg-1582018239.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
15 yaşını tamamlamış olmak ve emekli olmamak,
İşverenin birinci ve ikinci dereceden akrabası olmamak,
Programa başlamadan önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta priminin yatırılmamış olması,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İŞKUR müdürlüklerine başvuru yapan vatandaşlarımız hizmetlerden faydalanabilir. Başvuru sırasında talep dilekçesi, ön talep formu, vergi levhası, işveren taahhütnamesi, ticaret sicil gazetesi, faaliyet belgesi, son 3 aylık sigortalı hizmet listesi ve şirket yetkilisine ait imza sirküleri bulunmalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN