Düşen uçağın pilotu Lazkiye'deki Rus üssüne getirildi

Düşen uçağın pilotu Lazkiye'deki Rus üssüne getirildi

Rusya'nın Paris Büyükelçisi, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen uçaktan atlayan pilotlardan birinin Esad güçlerinin elinde olduğunu söyledi. Pilotun, rejim güçleri tarafından Rusya'nın Lazkiye'deki askeri üssüne götürüldüğü bildirildi.

Rusya'nın Paris Büyükelçisi Türk jetlerinin düşürdüğü Rus uçağından atlayan pilotlardan birinin Suriye Ordusu'nun elinde olduğunu söyledi.

Pilotun, rejim güçleri tarafından Rusya'nın Lazkiye'deki askeri üssüne götürüldüğü bildirildi.

Rus pilotun akıbetiyle ilgili Rusya, Türkiye ve bölgedeki Türkmen güçlerden çelişkili açıklamalar gelmişti. Rusya, pilotlardan birinin öldüğünü, diğerinin hayatta olduğunu söylemiş, Türkiye iki pilotun da hayatta olduğunu belirtmiş, Türkmenler ise iki pilotun da öldürüldüğünü ifade etmişti.

Rusya tarafından daha sonra yapılan açıklamada, paraşütle atlayan pilotları kurtarmak için helikopterle yapılan operasyonda da bir Rus askerinin öldürüldüğü açıklanmıştı.

Rus uçağı böyle düşürülmüştü:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN