Trump’ın ‘kaset işi’ meğer blöfmüş

Trump’ın ‘kaset işi’ meğer blöfmüş

ABD Başkanı Trump, Twitter’dan başlattığı bir krizi yine Twitter üzerinden bitirdi. Trump, görevden aldığı FBI şefi Comey’e yönelik kaset tehdidinin bir blöf olduğunu itiraf etti.

ABD Başkanı Donald Trump, görevden aldığı Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) eski başkanı James Comey ile yapmış oldukları görüşmelerin ses kayıtlarını almadığını açıkladı. Trump Mayıs ayında eski FBI Başkanı James Comey’i kovmasından birkaç gün sonra, Şubat ayında Comey ile Beyaz Saray’da yaptıkları görüşmelerin ses kayıtlarının olabileceğini ima eden tweet’ler atmıştı. Trump dün art arda attığı iki tweet’te ise “Son zamanlarda rapor edilen tüm elektronik izleme ve yasa dışı bilgi sızdırmalar arasında, James Comey ile görüşmelerimin bir kaydı olup olmadığı konusunda hiçbir fikrim yok. Ben kayıt almadım, elimde hiçbir kayıt yok” yazdı. Eğer elinde kayıtlar varsa Trump’ın bu kayıtları yarına kadar ABD Kongresi’ne ulaştırması gerekiyordu.

Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimine müdahalesi iddialarıyla ilgili soruşturma yürüten Comey, 9 Mayıs’ta Trump tarafından görevden alınmıştı. Bu hamle, “Trump yönetimi Rusya ile ilgili yürütülen soruşturmayı engellemek mi istiyor?” tartışmasını doğurmuştu. Bu tartışma ise, Rusya’nın seçimlere müdahale iddialarıyla ilgili soruşturmanın başına, dışarıdan özel bir savcı atanmasına neden oldu. ABD Adalet Bakanlığı, dosyayı Mayıs ayı ortasında eski FBI başkanlarından Robert Mueller’e verdi. Amerikan Adalet Bakanlığı’nın yanı sıra ABD Kongresi de, Rusya’nın Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesi için seçimlere müdahale ettiği iddialarını araştırıyor. Eski FBI Başkanı James Comey, Rusya’ya yönelik iddialara dair Haziran ayı ortasında ABD Senatosu’nun İstihbarat Komitesi’nde ifade verdi. Comey ifadesi sırasında Trump tarafından, “Rusya soruşturmasının gidişatını değiştirmek amacıyla görevden alındığımdan şüphem yok” dedi. Eski FBI Başkanının, Trump’ın Rusya ile gizli bir anlaşması olup olmadığına ilişkin soruya yanıtı ise, “Buna açık bir toplantıda cevap veremem” oldu.

JOHNNY DEPP’TEN BAŞKAN’A SUİKAST ŞAKASI

Ünlü Amerikalı aktör Johnny Depp’in, İngiltere’deki Glastonbury Festivali sırasında ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili söylediği sözler tartışma yarattı. Johnny Depp kendisini dinleyen kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, “Bence Trump’ın yardıma ihtiyacı var. Gidebileceği de harika birçok karanlık yer var” dedi. Deep sözlerini şöyle sürdürdü: “En son ne zaman bir aktör Başkan’a suikast düzenledi?...Ben aktör değilim, hayatımı yalan söyleyerek kazanıyorum. Ama yine de uzun zaman oldu. Belki de zamanı geldi.” Ünlü aktörün bu ifadesinin, 1865 yılında John Wilkes Booth isimli aktör tarafından ABD Başkanı Abraham Lincoln’e düzenlenen suikaste atıf olduğu yorumu yapıldı. ABD yasalarına göre, Başkan’ı tehdit etmek suç kapsamına giriyor. Başkanı bilerek ve isteyerek tehdit eden herkes 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN