22 Temmuz KPSS soruları nasıldı, zor muydu kolay mıydı? 2018 KPSS yorumlarında kim ne dedi?

22 Temmuz KPSS soruları nasıldı, zor muydu kolay mıydı? 2018 KPSS yorumlarında kim ne dedi?

KPSS yorumları adaylar için merak konusu oldu. 22 Temmuz KPSS soruları nasıldı, zor muydu kolay mıydı? ve KPSS yorumlarında neler dendi? Sınava giren adaylara İstiklal Marşı nerede yazıldı, Atatürk'ün Rum Sındığı Savaşı adını verdiği savaş bir de Ortadoğu uzmanı Bernard Lewis soruldu. Haberimizden konu hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve KPSS yorumlarını, Matematik, Tarih , Coğrafya soruları hakkındaki detayları ve merak edilen soruların yanıtını bulabilirsiniz.

KPSS soruları nasıldı? sorusu sınava giren bir milyon 600 bin kişiningündeminde. 22 Temmuz KPSS yorumlarını ve soruların zor mu kolay mı olduğuna dair yapılan tüm paylaşımları haberimizde bulabilirsiniz. İşte 22 Temmuz KPSS soruları hakkında merak edilen tüm detaylar...

Kamu Personeli Seçme Sınavı 22Temmuz pazar günü yapıldı. Bir milyon 600 bin aday memur olabilmek için ter döktü. Sınavdan sonra merak edilen ise 22 Temmuz KPSS soruları nasıldı, zor muydu kolay mıydı? sorusu ve 2018 KPSS yorumları oldu. Haberimizden 22 Temmuz KPSS'deki tüm branşlardaki soruların yorumlarını bulabilirsiniz. Sınava ilişkin son dakika gelişmelerini ve tüm detayları karar.com adresinden takip edebilirsiniz.

Bir buçuk milyon kişinin ter döktüğü 2018 KPSS soruları ve cevapları merak ediliyor. Sınava giren adaylar en çokta sınav yorumlarını merak ediyorlar. 22 Temmuz KPSS soruları nasıldı, zor muydu kolay mıydı?.  Bazılarına göre zor bazılarına göre kolay olan sınavlara ilişkin tüm detayları sizler için derledik. İşte 2018 KPSS yorumlarında kim ne dedi? sorusunun yanıtı ve detaylar. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen oturumda, tarih ve coğrafya soruları bilgi odaklı oluşuyla öne çıkıyor. 2018 KPSS'ye giren memur adaylarının ilk değerlendirmelerinde tarih ve coğrafya sorularının zorluğu dikkat çekiyor. 

Tarih ve coğrafya sorularının zorluğunun yanı sıra anayasa sorularının kolay oluşu da, sınava girenler tarafından yapılan bir başka değerlendirme olarak ön planda. Ayrıca tarih sorularının daha çok Osmanlı Tarihine yönelik olduğu da vurgulanıyor.

Genel yetenek genel kültür oturumuna dair yapılan yorumlar, bunlarla sınırlı değil. Matematik ve geometri sorularının kolaylığı da, sınava dair dikkat çeken bir başka detay. Geçmiş yıllardaki KPSS oturumlarına göre matematik ve geometri testlerinin son derece basit sorulardan hazırlandığı görüşü öne çıkıyor.

18-07/22/50-kpss-puaniyla-lise-mezunu-memur-alimi-1532242812.jpg

KPSS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

KPSS lisans düzeyi bugün çoklu oturumlar şeklinde düzenlenecek. KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 1 milyon 234 bin 617 aday, Eğitim Bilimleri oturumuna ise 440 bin 324 aday katılacak. KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna girecek adaylar saat 10.00’dan sonra, Eğitim Bilimleri oturumuna katılacaklar da saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

KPSS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

2018 KPSS Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Söz konusu işleme sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

18-07/22/2-1532243030.jpg

İKİ 'JOKER' YAKALANDI

Şanlıurfa'da başkasının yerine sınava giren iki "joker" tespit edildi. Hem sınava başvuran hem de yerlerine sınava giren jokerler hakkında yasal işlem başlatıldı. Sınavları iptal edilenz adaylar 2 yıl süreyle hiçbir sınava giremeyecek. Ayrıca suç duyurusu kapsamında aday ve yerlerine sınava girenler hakkında 1-4 yıl hapisle yargılanabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN