Yiyince mutlu eden 8 besin

Yiyince mutlu eden 8 besin

Memorial Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Emine Yüzbaşıoğlu, ruh halinin yeme içmeyle de ilgili olduğunu hatırlatarak “Çoğu kişi mutsuz ya da stresli olduğunda daha çok yemek yeme eğilimindedir.

Özellikle stres altındayken çiğneme refleksiyle daha çabuk stres atmak için sert yiyecekler tercih edilmekte ya da daha fazla tatlı tüketilmekte” dedi. Serotonin içeren yiyeceklerin kalorisinin yüksek olduğunu hatırlatan Yüzbaşıoğlu, kilo almamak için tüketilen miktarlara dikkat edilmesi yönünde uyardı. Yüzbaşıoğlu, mutluluk veren besinleri şöyle sıraladı: 

1-) Bitter çikolata: Kahvenin yanında küçük bir ya da iki kare bitter çikolata tüketmenin sakıncası yok.

2-) Muz: Ara öğün olarak günde 1 tane tüketilebilir.

3-) Ceviz: Günde 2-3 ceviz tüketmek kişinin steresinin azalmasına ve kendini daha mutlu hissetmesine yardımcı olabilir.

4-) Ay çekirdeği: Hem çiğneme refleksini harekete geçirmesi hem de yüksek serotonin oranıyla stresi azaltan önemli bir yiyecek.

5-) Kuru incir: Serotonin içeren kuru meyvelerin başında gelir, ara öğünlerde yiyebilirsiniz. 

6-) Bezelye: Bezelye serotonin seviyesini yükseltmek için önemli bir kaynaktır.

7-) Peynir:  Kahvaltıda peynir yemek, gün boyu daha enerjik ve mutlu olmaya fayda sağlar.

8-) Tahıl salataları: Nohut, buğday, fasulye, kinoa gibi tahıl içeren salataların öğünlerin birinde tüketilmesi stresle baş etmeye yardımcı olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN