İlk 24 saat psikolojisi FETÖ’cüleri itirafçı yaptı

İlk 24 saat psikolojisi  FETÖ’cüleri itirafçı yaptı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 15 Temmuz soruşturmasında FETÖ’cülerin darbe girişiminden sonraki ilk 24 saat içinde öldürülme korkusu yaşadıkları için art arda itirafçı oldukları ortaya çıktı. Bu kapsamda rütbeli bazı askerlerin ifadeleri ABD’ye giden delil dosyasına girdi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi için ABD’ye giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın çantasındaki itirafçı ifadelerinin tamamı Ankara Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma dosyasından hazırlandı. KARAR’ın savcılık kaynaklarından aldığı bilgiye göre, dosyaya 10’dan fazla rütbeli askerin itirafları da girdi. Listenin ilk sıralarında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan’ın ifadesi var.

YOLUN SONU GÖRÜNDÜ

Peki, FETÖ’nün akılalmaz taktikleriyle devletine ve milletine ihanet noktasına gelen militanlar nasıl itirafçı oldu? Bu soruya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları cevap verdi. Buna göre; darbe girişiminden hemen sonra suçüstü olay yerinden veya evlerinden gözaltına alınan FETÖ’cüleri en çok zorlayan psikoloji, nezarethanede kalmak oldu. Özellikle darbeye katılan FETÖ’cüler halkın üzerine ateş açmalarına rağmen hukuka uygun muamele göreceklerini tahmin etmediler. Ölüm korkusu yaşayan örgüt üyeleri art arda itirafçı olmaya karar verdi. 15 Temmuz gecesinden başlayan soruşturmalar 24 saat esasına dayalı olarak aralıksız sürdü. Darbecilerin gözaltı süreleri sonuna kadar kullanıldı. Hem emniyette hem de savcılıkta artık her şeyin sona erdiğine ikna olan FETÖ’cüler tek çarelerinin bildiklerini anlatmak olduğunu anladı.

GÜLEN'E YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

KARAR’ın edindiği bilgilere göre ABD’ye giden Adalet Bakanı Bozdağ’ın çantasında darbe teşebbüsüne katılmış rütbeli askerlerin itirafları var. Gülen’e yöneltilen suçlamalar ise şöyle: Nitelikli kasten adam öldürme, Cumhurbaşkanı’na suikasta teşebbüs, anayasal düzeni ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN