Bakan Uraloğlu, internet hediyesi hakkında konuştu

Bakan Uraloğlu, internet hediyesi hakkında konuştu

Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Fikir Yarışması'nın tanıtım programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, burada gençlerle bir araya geldi. Uraloğlu, hükümetin vaadi olan gençlere verilecek hediye 10 gigabaytlık bir internet hediyesi hakkında konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Fikir Yarışması'nın tanıtımına katılmak üzere Kadıköy'de TCDD Fenerbahçe Sosyal Tesisleri'ne gitti.

Burada gençlere seslenen Uraloğlu, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını 81 ilimizde coşkuyla, mutlulukla, kıvançla, onurla, şerefle hep beraber kutladık. En önemli ve en güzel kutlama da İstanbul'daydı. İmkansızlıklar içinde verilmiş bir mücadeleyle kurulmuş bir Cumhuriyeti konuşuyoruz. Bugün geldiğimizde 100 yıl sonra her türlü imkanla beraber, her türlü gayretle gelinmiş bir seviye. Gençlere geçmişte ne yaptığımızı anlatmakta zorlanıyoruz. Gençlere mutlaka bir gelecek projeksiyonu, gelecek hedefleri çizmemiz gerekiyor" dedi.

İNTERNET HEDİYESİ HAKKINDA KONUŞTU

Bakan Uraloğlu, “Sadece bir iletişim konusu değil, o iletişimin her türlü parçası olan biz, uzaya toplamda 11 tane uydu göndermişiz. 5 tanesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak biz göndermişiz, en sonunda 6A uydumuzu da yerli ve milli Türk mühendislerin, sizler gibi arkadaşların mezun olduğu okullardan aldığı eğitimlerle beraber geldikleri bir süreçte TÜRKSAT tarafından, TUSAŞ ile TAİ ile ortak yürüttüğümüz 6A'yı da önümüzdeki aylarda teslim alacağız. Haziran 2024 yılında da inşallah uzaya fırlatacağız. Uzay vatana da bu anlamda sahip çıkacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere vadettiği 10 gigabaytlık bir internet hediyesinden bahsedeyim. Bitti. Gençlik ve Spor Bakanlığımız birinci derecede yürütüyor. Önümüzdeki günlerde sizin hatlarınıza onu e-devlet üzerinden tanımlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN