Facebook'tan radikal karar! O bölüm kapatılıyor: Artık olmayacak

Facebook'tan radikal karar! O bölüm kapatılıyor: Artık olmayacak

Facebook radikal bir karar alarak o bölümü kapatmaya karar verdi. Artık Facebook'ta o bölüm yer almayacak! İşte ayrıntılar...

Facebook, resmi olarak açıkladığı kararla, Haberler bölümünü önümüzdeki nisan ayından itibaren Amerika ve Avustralya'da da kaldırmaya başlayacağını duyurdu. Bu uygulama daha önce 2023 yılında Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa'da hayata geçirilmişti.

FACEBOOK HABERLER BÖLÜMÜ KAPANIYOR

Facebook, haberlerin okunmadan paylaşılmasını istemiyor

Şirket yöneticileri, kullanıcıların platformu haberleri takip etmek için değil, sosyalleşmek ve yeni bağlantılar kurmak amacıyla kullandığını belirtti. Bu nedenle, Facebook'un uzmanlık alanının haberler olmadığını vurguladılar. Yöneticiler, geçtiğimiz yıl bu iki ülkede haber sekmelerinin %80 daha az okunduğunu dile getirerek, bu durumun artık sürdürülemez olduğunu ve platformun daha çekici içeriklere odaklanacağını ifade etti.

Facebook'un Haberler bölümünü kapatma kararının arkasında, platformun siyaset ağırlıklı bir sosyal medya mecrasına dönüşmek istememesinin olduğu belirtiliyor. Ayrıca, haber içeriklerinin, diğer eğlenceli içeriklere oranla daha az gelir sağladığı da iddia ediliyor.

Şirketin sahibi Meta'nın, Instagram ve Threads platformlarındaki siyasi içeriklere kısıtlama getireceğini açıklaması, Facebook için benzer adımların atılacağına işaret ediyor. Özellikle Amerika'da yaşanan seçim dönemlerinde kutuplaşmayı artıran siyasi haberlerin, Meta yönetimi tarafından kısıtlanacağı tahmin ediliyor.

Meta'nın bu kararı almasında, siyasi haberlerin ülkedeki kutuplaşmayı artırması etkili olmuş gibi görünüyor. Facebook'un ilerleyen dönemde alacağı kararlar ve platformun geleceği merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN