Mutsuzluğunuzun nedeni Facebook olabilir

Mutsuzluğunuzun nedeni Facebook olabilir

Bir arkadaşınız Venedik’te gondol turu yaparken karşınıza çıkıyor, diğeri hayallerinizdeki arabayı sürerken ya da biraz önce aldığı evlenme teklifini herkese ilan ederken... Sosyal medyadaki o ‘şahane’ hayatlarla yapılan gerçekçilikten uzak karşılaştırmaların mutsuzluğa sürüklediği ortaya çıktı.

Hayatımızda giderek daha fazla yer kaplayan sosyal medya bizi kıskançlığa iterek mutsuzlaştırıyor olabilir. Danimarka’da, Kopenhag Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada Facebook gibi sosyal medya sitelerinin tatmini ve duygu durumunu olumsuz etkilediği ortaya çıktı.

Bin 300’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, başkalarının sosyal medya sayfalarında çok vakit geçiren ve gerçekçi olmayan karşılaştırmalar yapan kişiler kıskanç ve mutsuz oluyor. BBC’ye göre, araştırmacılar başkalarını izlemek yerine sosyal medyada iletişime geçen kişilerin daha olumlu duygular deneyimleyebildiğini de öne sürüyor. Bunun için bu mecrada sosyalleşmek ve mümkünse bir hafta boyunca sosyal medyayı kullanmamak gerektiği düşünülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN