O dizi-film platformuna yüzde 400 zam geldi! Kullanıcılar isyan etti, abonelikler iptal ediliyor

O dizi-film platformuna yüzde 400 zam geldi! Kullanıcılar isyan etti, abonelikler iptal ediliyor

Türkiye'de son dönemde popüler olan online dizi-film platformları, ülkedeki ekonomik kriz ve döviz kurunun yükselmesinden nasibini aldı. Abonelik ücretlerine son 1 yılda peş peşe zamlar yapan dijital platformlara bir yenisi daha eklendi. ABD merkezli dizi-film platformu abonelik ücretine yüzde 400 zam yaptığını açıkladı. İşte, o platformun yeni abonelik ücreti...

Dünyanın en büyük alışveriş sitesi Amazon'un sunduğu Amazon Prime abonelik hizmeti Türkiye'de zamlandı. Geçtiğimiz aylarda Prime abonelik fiyatları diğer ülkelerde de artış göstermişti ancak bu zamlar Türkiye'ye yansımamıştı.

Amazon Prime abonelik fiyatı Türkiye'de aylık 8 TL. Bu ay yapılan güncellemeyle Prime abonelik fiyatı 8 TL'den 39 TL'ye yükseltildi. Fiyat artışı ise neredeyse yüzde 400 seviyesinde.

amazon-prime-ucreti-ne-kadar.jpg

YÜZDE 400 ZAMMA RAĞMEN RAKİPLERİNE GÖRE EN UYGUNU

Donanım Haber'de yer alan habere göre, Amazon Prime ücreti ciddi oranda artsa da halihazırda sunduğu faydalar göz önüne alındığında rakiplerinden hâlâ daha uygun bir fiyata sahip.

Amazon Prime'ın zamlı ücreti, bu ay yeni abonelik almak isteyenler için geçerli. Eğer Prime abonesi değilseniz ilk ay ücretsiz, sonraki aylarda 39 TL ücret ile hizmet alabilirsiniz. Yeni ücretin mevcut aboneler için hangi tarihten itibaren geçerli olacağı bilgisi ise şimdilik mevcut değil.

AMAZON PRIME AVANTAJLARI NELER?

Amazon Prime üyeliği olanlar, yapacakları alışverişlerde ücretsiz ve hızlı teslimat seçeneğinden yararlanabiliyor. Bunun yanında Prime aboneleri aynı zamanda Amazon Prime Video'dan da ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor.

Ek olarak abone olanlar her ay Prime Gaming üzerinden ücretsiz oyunlar veya League of Legends, Teamfight Tactics, Black Desert Mobile, Wild Rift gibi pek çok oyun için ek içerikler alabiliyor.

Öte yandan Amazon'un sahibi olduğu Twitch üzerinde her ay ücretsiz bir şekilde bir yayıncıya da abone olunabiliyor. Prime ücretinin artmasının ardından platformdaki abonelik ücretlerinde de bir artış beklenebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN