Uncharted: The Nathan Drake Collection İnceleme

Uncharted: The Nathan Drake Collection İnceleme

PlayStation platformuna özel olarak geliştirilmesine rağmen oyun tarihindeki en iyi oyun serilerinden birisi olan Uncharted kendisini aşmayı başarıyor mu? Yakından bakalım.

PlayStation 3 piyasaya sürüldüğü 2006 yılının Kasım ayından bu yana popülaritesini yeni nesil takipçisi PlayStation 4 çıkana kadar hiç kaybetmedi. PS3’ün gerçek performansını ve kabiliyetlerini ise ömrünün son yıllarında gördük desek hiç yanılmış olmayız. God Of War 3, Beyond Two Souls, Last of Us, Uncharted serisi gibi oyunlar ile her defasında Sony oyun stüdyoları oyun severlere "Yok artık!" dedirtmeyi başardı.

Nihayet 2013 yılının Kasım ayında PS4 ile tanıştığımızda ise aklıma gelen en önemli sorulardan birisi şu olmuştu; “Kendi sınırlarının en üst noktalarında gezen PS3’ün bu harika oyunlarını tozlu raflara mı gömeceğim?" Neyse ki Sony bu harika oyunların hak ettikleri şekilde taçlandırılmadığını düşündü ki teker teker PS3’ün efsane oyunlarını elden geçirerek PS4 için satışa sunmaya başladı.

15-10/30/278718.jpg

Daha kaliteli bir kahraman: Nathan Drake

Uncharted: The Nathan Drake Collection PS3 için aklımızı başımızdan alan sırasıyla Drake’s Fortune, Among Thieves ve Drake’s Deception isimli oyunları 1080p çözünürlük ve saniyede 60 kare (FPS) kalitesiyle tekrar ekranlarımıza taşıyor.

Bu sefer Sony’nin elinde çok daha güçlü bir konsol ve gelişmiş özelliklere sahip bir kumanda olduğu için bu imkanların sınırları sonuna kadar kullanılmış. Oyunumuzun baş kahramanı Drake’in silahından çıkan her kurşunun kendi elinizden çıkmış gibi hissetmeniz için Sony stüdyolarından Naughty Dog yazılımcıları sıkı çalışmış.

Oyundaki tek iyileştirme çözünürlük ve FPS ile elde edilmiş değil. Özellikle karakterlerin ince işçilikten geçirilmiş kaplamaları ile çok daha gerçekçi göründüğünü söyleyebilirim. Yıllar öncesinde sanki bir ilkokul talebesinin elinden kibrit kutusuna çizilmiş gibi görünen karakter yüzlerinden bugün gelinen noktayı görünce insan hayret etmekten kendini alamıyor.

15-10/30/nathandrake_smile-8bit.jpg

Ortam aydınlatmaları, ışıkların çevre ile etkileşimi ve gölgelerde çok ciddi düzeyde geliştirmeler yapılmış. Ayrıca patlama, sis ve toz bulutu gibi parçacık efektleri için PS4’ün gücünden fazlasıyla istifade edilmiş.

Hikaye yetmez biraz zorluk lazım!

Her üç oyuna da Brutal adı verilen bir zorluk seviyesi eklenmiş ki ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan getirebilir ancak bu modu açabilmeniz için Crushing seviyesini bitirmeniz gerekiyor.

Ayrıca arkadaşlarınız ile bebekçe “Kim daha hızlı?” yarışına girmeniz için bölümleri bitirme süresini esas alan Speed Run modu oyunlara eklenmiş (bence biraz anlamsız olmuş ama yenilik yeniliktir).

Elbette “ben zora gelemem” diyenler ve çevreyi keşfetmek isteyenler de unutulmayarak oyuna bir Keşif Modu eklenmiş (işte budur, keşke her oyunda olsa).

15-10/30/uncharted-2-among-thieves.jpg

Eğer 7.1 ses siteminiz varsa kulaklarınızın pası silinecek zira oyun 7.1 Dolby Surround desteğine sahip (komşulara aman dikkat!)

En güzel özelliği en sona sakladık

Her üç yenilenmiş oyunda yüzde yüz Türkçe Altyazı ve çok daha iyisi Türkçe Dublaj ile geliyor ki bu seriyi gönlümüzde ayrı bir yere oturtuyor. Özellikle ilk oyunları İngilizce olarak oynayan ama İngilizcesi yeterince iyi olmayanlar için bu özellik oyuna bakış açılarını değiştirebilecek güçte.

15-10/30/uncharted_3_drake_video.png

Özetleyelim

Paraya acımayın, alın, oynayın, keyfini sürün ve koleksiyonunuza katın. Üstelik bu yıl sonunda gelecek Uncharted 4: A Thief’s End için harika bir hazırlık yapmış olursunuz. Kısacası 10 üzerinden 10 almayı hak eden bir yeniden yapımla karşı karşıyayız, kaçmaz!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN