20 yılın en yüksek pazarına Doblo dopingi

20 yılın en yüksek pazarına Doblo dopingi

Fiat 2020 yılında da liderlik ipini göğüsledi. Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç “Son 20 yılın en yüksek pazar payına ulaştık. Egea modelimiz lokomotif oldu ama Doblo’nun etkisi de yadsınamaz” dedi. Egea Cross modelini de pazara sunduklarını söyleyen Aytaç, ailenin yeni üyesinin 154 bin 900 bin TL’den başlayan lansman fiyatıyla satışa sunulduğunu söyledi.

ALİ YILDIRIM | KARAR

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2020 yılını geride bıraktı. Geçen yıl farklı sahnelere şahit olan sektöre ucuz para iştah verdi. Pazarı değerlendiren Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç “2020’ye de hızlı bir giriş yaptık. Ancak öngörülmesi zor bir sene oldu. Uygun faiz ortamı, pandemide otomobile olan talebi hızlandırdı. Otomobil bir yatırım aracına dönüştü.  

Türkiye toplam otomobil pazarı 2020 sonunda 772 bin 788 adetle kapandı. Markamız yılı açık ara lider olarak kapattı. Fiat markası olarak, 2020 yılında 137 bin 324 adet araç satış gerçekleştirdik ve yaklaşık yüzde 18 pazar payımız var.  

Otomobil satışlarımız 92 bin 364 pazar payımız yüzde 15,1. Hafif ticari araç satışlarımız ise 45 bin adet pazar payımız ise yüzde 27,6 olarak gerçekleşti. Son 20 yılın en yüksek pazar payına ulaştık. Egea modelimiz lokomotif oldu ama Doblo’nun etkisi de yadsınamaz” dedi.  

Ekim 2020’de tanıtımı gerçekleştirilen Egea Cross hakkında bilgi veren Aytaç “Tofaş’ın tarihindeki en önemli ürünlerden biri olan Egea ve Egea Cross ile yıla hızlı ve iddialı bir giriş yapıyoruz. Egea cross, tıpkı ailenin diğer üyeleri gibi donanım açsından eksiksiz bir model olarak geliştirildi” diye konuştu. 

Tüm Cross versiyonlarında standart sunulan tavan rayları sayesinde Egea Cross, hatchback muadiline göre toplamda 7 cm yükselmiş oluyor.  

Street, Urban ve Lounge donanım seviyeleri ile tercih edilebilecek olan Fiat Egea Cross, güçlü görünümünü perçinleyen daha büyük lastikleriyle de gerek tasarımsal gerekse işlevsel farkını ortaya koyuyor. 

İLK 100 ADET ONLİNE 40 ADEDİ SATILDI BİLE 

Egea Cross’un aynı zamanda Fiat online satış kanalı, web sitesi üzerinden de rezerve edilebileceğini söyleyen Altan Aytaç “Egea Cross sahibi olmak isteyen ilk 100 müşterimiz araçlarını sistemimiz üzerinden konfigüre edebilecek ve süreci bayilerimiz aracılığıyla takip edebilecek.

Fiat Yol Arkadaşım Connect’i ve Cross Aksesuar Paketi’ni online rezervasyon gerçekleştiren ilk müşterilerimize hediye edeceğiz” diye konuştu. Online satış kanalında haftasonu 40’tan fazla Cross satıldı bile. 

YENİ 1 LİTRELİK BENZİNLİ MOTOR 

Yenilenen Egea ve Egea Cross motor gamına eklenen, yepyeni 100 HP gücünde 1.0 litrelik Firefly T3 motorla dikkat çekiyor. FireFly Turbo motor ailesinin bir parçası olan 1.0 Firefly T3, düşük tüketim ve emisyon değerlerini, daha çok güç ve tork ile birleştirerek üstün performans sunuyor.

Yeni 1.0 litrelik motor, düşük devirde kullanıma sunduğu yüksek çekiş gücüyle son derece akıcı ve keyifli bir sürüş ve düşük ses seviyesiyle üstün sürüş konforu da sağlıyor. Euro 6D final uyumlu Multijet dizel motorlar ise 1.3 litre 95 HP ve 1.6 litre 130 HP (daha önce 120 HP) olmak üzere iki farklı güç seçeneği sunuyor. 

EGEA CROSS 154 BİN 900 LİRADAN GELDİ 

Yenilenen Egea Ailesi veEgea Cross’un, bu haftadan itibaren Fiat bayilerine doğru yola çıktığını belirten Altan Aytaç Egea Ailesi’nin, 130 bin 900 TL’den başlayan ulaşılabilir anahtar teslim fiyatıyla, ailenin yeni üyesi Egea Cross‘un ise 154 bin 900 bin TL’den başlayan fiyatıyla satışa sunulduğunu söyledi.

Egea Hatchback’ten 7 cm. daha yüksek olan Egea Cross’un, gövde mimarisi daha yüksek bir sürüş pozisyonu sunuyor. Egea Cross’un crossover detayları çamurlukların etrafındaki gövde kaplamaları ile başlayarak yanlarda ve ön tarafta da devam ediyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN