2020 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ödeme tarihleri

2020 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ödeme tarihleri

Bina, arazi, iş yeri ve arsa gibi taşınmaz mal varlıklarına sahip olanların ödemekle mükellef oldukları emlak vergisinin 2020 yılı ilk taksitinin ne zaman ödeneceği merak ediliyor. KARAR.COM olarak 2020 emlak vergisi ödeme tarihlerini okurlarımızla paylaşıyoruz…

Mayıs ayının ikinci haftasına girilmesiyle, taşınmaz mal varlığına sahip olan vatandaşlar 2020 emlak vergisinin ne zaman ödeneceği konusunda araştırma yapmaya başladı. Her yıl otomatik olarak belirlenen ve mükellefin adına tahakkuk edilen emlak vergisi tarihlerini haberimizde bulabilirsiniz…

2020 EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bina, arsa, arazi ya da iş yeri gibi taşınmaz mal varlıklarından alınan emlak vergisinin hangi tarihler arasında ödenmesi gerektiği, emlak vergisi ödemekle yükümlü vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte, 2020 emlak vergisi ödeme tarihleri...

2020 emlak vergisi ilk taksitinin son ödeme tarihi 31 Mayıs olarak belirlenirken, ikinci taksitin Kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.
Ancak, 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığa sahip olan mükelleflerin sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunmalarından dolayı mücbir sebep halinde olduğunu kabul eden 518 no.lu VUK Tebliğiyle tüm vergisel yükümlülükler ertelendi.

Bununla birlikte, aynı tebliğ çerçevesinde verilemeyen beyanname/bildirimlerin verilme süreleri ile bunlara istinaden tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin” uzatıldığı bildiriliyor. Yani; bu tebliğ sadece beyanname/bildirim sonucu tahakkuk eden vergilerden bahsediyor.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Mülk sahipleri sadece mülklerini ilk satın aldıklarında belediyeye bildirim yapıyorlar, bunun dışında her yıl beyanname ve bildirim vermiyorlar. Aynı zamanda, mülkün emlak vergi değeri, her sene otomatik olarak değerlendirme oranı dikkate alınarak yeniden belirleniyor ve mülk sahibinin adına vergi tahakkuk ediliyor.

Bu durumda özellikle akıllara takılan soru, 65 yaş üstü için emlak vergisi ödemesi mayıs sonuna kadar mı yapılacağı yoksa ödemelerin sokağa çıkma yasağının bitmesinden sonraki 15 gün içinde mi yapılacağı şeklinde.

518 no.lu VUK tebliğinde bu sorunun yanıtı açık olarak bildirilmiyor. Emlak vergisinin milyonlarca vatandaşı ilgilendirdiği göz önünde bulundurulduğunda, 65 yaş üstü ve kronik hastalığa sahip vergi mükellefleri de büyük bir oran kaplıyor.

Son tarih olarak 31 Mayıs gününün belirlendiği Emlak vergisi ödemeleri için kısa bir süre kalmışken, bu belirsizliğin giderilmesi ve 65 yaş üstü vatandaşların emlak vergisi ödemelerini ne zaman yapacaklarının netleştirilmesi gerekiyor.

Emlak vergisi ödemeleri pek çok belediyede internet üzerinden de yapılabiliyor ve ilk günden itibaren vergilerini internet üzerinden ödeyen vatandaşlar da bulunuyor. Fakat hem sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunan hem de internetten ödeme yapamayacak olan mükellefler için bir yol haritası belirlenmesi gerekli

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEYECEK?

Gaziler,

Şehitlerin dul ve yetimleri,

En fazla brüt 200 metrekare ve tek konuta sahip olan; Hiç geliri olmayan ev hanımları ve işsizler,

SGK’dan (SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı) aldıkları emekli aylığından başka geliri olmayan emekliler (ve bunların dul ve yetimleri)

Engelliler


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN