ABD: Esad'la müzakere mümkün

ABD: Esad'la müzakere mümkün

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın son dönemde Suriye'de artan askeri barlığını savunma amaçlı olarak niteledi. Kerry, Rusya'nın Esad'ı müzakere masasına çekmesinin de ABD tarafından olumlu karşılanacağını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerryi, Hintli mevkidaşı Sushma Swaraj ile düzenlediği ortak basın toplantısında Rusya2nın Suriye'deki askeri varlığı ile ilgili soruları yanıtladı.

Kerry, Suriye'de bulunan savaş uçaklarının, ABD'li askeri uzmanlar ve yetkililerin değerlendirmelerine göre savunma amaçlı olarak orada bulunduğu kanısında olduklarını ifade etti. Yoğun çatışmaların olduğu bir bölgede Rusya'nın savunma amaçlı olarak bulunmasının normal olduğunu söyleyen Kerry, öte yandan Rusya'nın Suriye'deki uzun vadeli planlarının soru işaretleri oluşturduğunu belirtti.

Esad'a destek verse bile...

Kerry, "Rusya uzun zamandan bu yana yaptığı gibi Esad'a destek vermeyi sürdürse bile, bunu meşru bir müzakere sürecine başlanması ve IŞİD'e karşı olan gruplarla işbirliği hedefiyle yaptığı takdirde bunu konuşabiliriz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Kerry, Rusya Esad'a muhaliflerle müzakere yapmaya ihtiyacı yokmuş gibi hissettirmeye çalışırsa bunun Suriye için bir problem olacağını belirtti.

Ortak hedef IŞİD

Rusya ve ABD'nin ortak hedefinin, IŞİD'i ortadan kaldırmak olduğunu belirten Kerry, Washington yönetiminin, Moskova'nın Suriye Başkanı Beşşar Esed'i desteklemesi sonucunda, Esed'in devrilmesini isteyen yabancı savaşçıları bölgeye çektiğini düşündüğünü aktardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN