ABD'de vefat eden Fenerbahçe’nin eski tercümanı Hamdi Askanoğlu Müslüman mezarlığına defnedilecek

ABD'de vefat eden Fenerbahçe’nin eski tercümanı Hamdi Askanoğlu Müslüman mezarlığına defnedilecek

ABD’de koronavirüs nedeniyle vefat eden ve 40 gün morgda kalan Fenerbahçe’nin eski tercümanı Hamdi Askanoğlu'nun cenazesinin, son anda Hart Island yerine Müslüman mezarlığına defnedilmesine karar verildi.

NEW YORK/SELÇUK ACAR

ABD’nin New York kentinde Covid-19 salgınından dolayı vefat eden Fenerbahçe'nin eski tercümanlarından 74 yaşındaki Hamdi Askanoğlu, 40 gün morgda kaldıktan sonra Hart Adası’ndaki kimsesizler mezarlığı yerine New Jersey’deki Müslüman mezarlığına defnedilecek.

1985-86 yıllarında, Fenerbahce futbol takımı teknik direktörlüğü görevindeyken Bordeaux-Fenerbahçe maçında kazanılan galibiyet ile “Bordeaux destanı”nın mimari olarak bilinen Kalman Meszöly’nin tercümanlığını yapan ve daha sonra ABD’nin New York kentinde taksi şöförlüğüyle geçimini sağlayan Aksanoğlu, New York’un Queens bölgesindeki Jamaica Hastanesi’nde 40 gün önce koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

MÜSLÜMAN MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK

Vefatının ardından hastaneden alınan ve 40 günü aşkın süredir Manhattan’daki belediye morgunda kalan Aksanoğlu, New York’taki Hart Adası’nda bulunan kimsesizler mezarlığına gömülmek üzereyken, New York Başkonsolosluğunun girişimleri sonucunda, New Jersey’deki Müslüman mezarlığına defnedilmesine karar verildi.

Turkish Journal’ın edindiği bilgiye göre ABD’de cenazeyi alacak yakını olmadığı ve Türkiye’deki akrabalarından da, cenazenin bulunduğu New York Belediyesi morgundan alınması konusunda bir girişimde bulunulmaması, cenazenin defin işlemlerinin 40 günden fazla sürmesine neden oldu.

Türkiye’yle güçlü bağları olmayan Aksanoğlu’nun vefatı halinde New York’ta defnedilmesi yönünde vasiyeti olduğu öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN