ABD’den S-400 açıklaması: Ortak bir çalışma grubu söz konusu değil

ABD’den S-400 açıklaması: Ortak bir çalışma grubu söz konusu değil

Washington’dan Bakan Çavuşoğlu'nun "ABD'den F-35 ve S-400'ler konusunda ortak çalışalım teklifi geldi" açıklamasına yalanlama: Yaptırımların mevcut karşılıklı askeri işbirliği üzerindeki etkisine ilişkin rutin çalışma düzeyinde istişareler var. Ancak bu ortak bir çalışma grubu değil.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "ABD yaptırım kararından sonra bize F-35 ve S-400’ler konusunda ortak çalışalım teklifi geldi" açıklamasının ardından Washington’dan kritik bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, S-400 yaptırımları ve F-35’ler ile ilgili bir çalışma grubunun olmadığını söyledi. 

“BU ORTAK BİR ÇALIŞMA GRUBU DEĞİL” 

Euronews’in haberine göre, konuya ilişkin gazetecilerin sorusuna elektronik posta yoluyla cevap veren üst düzey ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, “Yaptırımların mevcut karşılıklı askeri işbirliği üzerindeki etkisine ilişkin rutin çalışma düzeyinde istişareler var. Ancak bu ortak bir çalışma grubu değil” açıklaması yaptı. 

Yetkili “14 Aralık’ta Pompeo tarafından açıklanan yaptırımların tam olarak uygulanması konusunda mutabıkız” ifadelerini kullandı. 

ÇAVUŞOĞLU NE  DEDİ? 

Çavuşoğlu, ABD’den teklif geldiğini belirterek,”S-400’ler nedeniyle CAATSA uygulandı. ABD’de yeni yönetimle olumlu bir ilişki sürdürmeyi amaçlıyoruz. ABD yaptırım kararından sonra bize F-35 ve S-400’ler konusunda ortak çalışalım teklifi geldi. Biz o teklife de evet dedik ve görüşmeler de başladı” demişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN