ABD'den S-400 açıklaması: Türkiye'ye yaptırım kesin olarak düşünülüyor

ABD'den S-400 açıklaması: Türkiye'ye yaptırım kesin olarak düşünülüyor

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, S-400'lerin aktif edilmesinin kırmızı çizgileri olduğu ifade edilerek, Türkiye’ye kesin olarak yaptım düşünüldüğü duyuruldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Rene Clarke Cooper, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerini test etmesine ilişkin açıklamada bulundu. 

Türkiye'nin bu konudaki tavrını 'provokatif' olarak nitelendiren Cooper, "Yaptırımlar kesinlikle düşünülüyor" dedi. 

Cooper, Washington'un Ankara'yı 'geçilmemesi gereken kırmızı çizginin S-400'ün aktif edilmesi olduğu' konusunda bilgilendirdiğini kaydetti. 

"S-400'ü test etmenin kesinlikle kabul edilemez olduğunu çok net bir şekilde belirttik" ifadelerini kullanan diplomat, Ankara'yı buna karşı ikna etme çabalarının sürdüğünü belirtti. 

Cooper, ayrıca Washington'un Türkiye ile bir kopuştan kaçınmaya çalıştığını vurguladı. Amerikalı diplomat, Türkiye'nin batı kampında kalması için mümkün olan her şeyi yaptıklarını dile getirerek, "Türkiye'yi dışlamak, Rusya dışında kimsenin yararına olmaz" değerlendirmesinde bulundu. 

PANTAGON KINAMIŞTI  

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın S-400 füzelerinin test edildiğini doğrulamasının ardından ABD Savunma Bakanlığı’ndan sert bir açıklama geldi.  

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, “ABD Savunma Bakanlığı, Türk Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın bugün teyit ettiği 16 Ekim tarihli S-400 hava savuna sistemi denemesini en güçlü şekilde kınıyor” ifadelerini kullandı. 

“ANKARA ÇOK ŞEY FEDA ETTİ” 

ABD'nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison da S-400'lerin test edilmesine ilişkin “Bu gelişmeler hiç iyi değil” yorumunda bulundu.  Hutchison, “Ankara'da bir Rus füze savunma sistemine sahip olabilmek için çok şeyi feda ettiler” dedi.  

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN