ABD'den SBK Holding kararı: Mal varlıklarına el konulması talebi reddedildi

ABD'den SBK Holding kararı: Mal varlıklarına el konulması talebi reddedildi

ABD'de devam eden Kingston Kardeşler davasında ABD hazinesinin SBK Holding ile ilgili mal varlıklarına el koyma talebi mahkeme tarafından reddedildi.

ABD’de devam eden Kingston kardeşler davasında son duruşma geçen ay yapıldı. Utah Eyalet Mahkemesi’nde görülen davada, ABD hazinesinin SBK Holding ile ilgili talebi vardı. Hazine, SBK Holding adına kayıtlı varlıklara el konulmasını istemişti. 

Ancak mahkeme hakimi Jill N. Parrish, Kingston Kardeşler'in işlendiği iddia edilen suçlarla ABD Hazinesi tarafından el konulması istenen Türkiye’de SBK Holding’e ait mallar arasında ikna edici bir bağlantının kurulamadığı gerekçesiyle ret kararı verdiği belirti.

SAVCILIK EL KONULMASINI İSTEMİŞTİ

Utah Federal Savcılığının, ABD’de Utah Eyalet Mahkemesi’ne başvurarak iş adamı SBK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'deki varlıklarının ABD Hazinesi adına geri alınmasını talep ettiği belirtilmiş ve mahkemenin de bu yönde kadar verdiği ifade edilmişti. 

Ancak 18 Eylül 2020’de gerçekleşen duruşmada Utah Federal Savcılığının söz konusu talebinin mahkeme heyetince reddedildiği öğrenildi.

TEDBİR VE EL KOYMA KARARLARI KALDIRILDI

Öte yandan, SBK Holding ile ilgili geçen günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şirket varlıklarına yönelik kararı vardı. Ancak kısa süre sonra, hem SBK Holding ve bağlı şirketler hem yöneticilerin hesaplarına yönelik tedbir kararı kaldırıldı. Bir diğer karar ise, şirketlere yönelik verilen el koyma kararına yönelik oldu. Anılan kararda da şirketlere yönelik el koyma kararı kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre bir tek SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın hisselerine yönelik tedbir sürüyor. Anılan kararın da, Adalet Bakanlığı ile ABD Adalet Bakanlığı arasındaki yazışmaların kısa sürede sonlanması ile birlikte kalkabileceği ifade edildi. Bu arada, şirketlere yönelik kararı veren savcılığın görevden el çektirildiği yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Manipülasyon amacı taşıdığı ifade edilen haberlere ilişkin de savcılığın soruşturma başlattığı bildirildi.

Binlerce kişinin bünyesinde çalıştığı SBK Holding, ilaç, finans, turizm, otomotiv yan sanayi ve filo kiralama sektörlerinde faaliyet gösteren birçok firmayı bünyesinde barındırıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN