AB'den Gence katliamı tepkisi: Üzüntü duyduk

AB'den Gence katliamı tepkisi: Üzüntü duyduk

Ermenistan'ın Gence'deki ikinci katliamına AB'den de tepki geldi, "AB, Azerbaycan'ın Gence kentine gece düzenlenen ve sivillerin ölmesi ve yaralanmasına neden olan saldırılardan üzüntü duymaktadır" denildi.

AB Sözcüsü Peter Stano, AB'nin, Ermenistan tarafından Azerbaycan'ın Gence kentine düzenlenen füze saldırısı nedeniyle üzüntü duyduğunu söyledi. 

"10 EKİM'DEKİ ATEŞKES TAM UYULMALI"

Stano, Gence'ye yönelik saldırı hakkındaki yazılı açıklamasında, "AB, Azerbaycan'ın Gence kentine gece düzenlenen ve sivillerin ölmesi ve yaralanmasına neden olan saldırılardan üzüntü duymaktadır." ifadesini kullandı.

Sivillerin ve sivillere ait tesislerin hedef alınmasının bütün taraflarca sonlandırılması gerektiğini ifade eden Stano, "10 Ekim'de varılan ateşkese gecikmeksizin tam olarak uyulmalıdır." açıklamasını yaptı.

GENCE'DE ÜST ÜSTÜNE KATLİAM

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül'de Ermenistan'ın sivilleri hedef alan saldırılarına karşı harekete geçmişti. 

Karşı saldırı başlatan Azerbaycan daha sonra Moskava'da Ermenistan ile masaya oturmuş ve ateşkes kararı almıştı. Ermenistan'ın kanlı saldırıları nedeniyle ateşkes fiilen devreye girmemişti 

Ermenistan güçleri, 10 Ekim'de Azerbaycan'ın Gence kentini füzelerle vurmuş, saldırıda 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

01-011Ermenistan'ın, ikinci kez katliam yaptığı Gence'de kurbanlar defnedildi. 2'si çocuk 8 kişi son yolculuğuna uğurlanırken, defin töreninden yürek yakan ağıtlar yükseldi. 

Ermenistan ordusu, dün gece de Gence'ye bir kez daha saldırmış ve aralarında bebek ve çocukların da olduğu 13 sivilin ölümüne neden olmuştu.

Kanlı saldırının ardından açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" demişti. 

"Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak" diyen Aliyev "Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz. Yoksul Ermenistan bu kadar silahı nereden alıyor? Kim bunlara silah veriyor? Kaçak yollarla silahlar gönderiliyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN