Azerbaycan'dan Gence intikamı! Kurtulan olmadı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgalci Ermenistan'ın Gence'deki sivilleri hedef alan füzeli saldırısına karşı, Ermeni birliklerinin tek tek yok edildiği görüntüleri yayınladı. Alınan son bilgilere göre de, o askerlerden kurtulan olmadı.

İşgalci Ermenistan, Azerbaycan’da sivilleri katletmeye devam ederken, kendi ordularında da büyük kayıplar veriyor. Çatışmaların yoğun olarak devam ettiği bölgelerde, hem Azerbaycan hem de Türk SİHA’ları, Ermeni askerlerini hedef alıyor.

HEPSİ TEK TEK İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun, Gence'deki sivilleri hedef alan Ermenistan'a karşı saldırılarına ilişkin yeni görüntü yayınladı.

azerbaycan-ermenistandan-gence-intikamini-boyle-aldi-8413-dhaphoto1.jpg

Görüntülerde, Azerbaycan ordusunun Ermenistan'a ait çok sayıda askeri teçhizatının imha edilme anı yer aldı.

azerbaycan-ermenistandan-gence-intikamini-boyle-aldi-8413-dhaphoto4.jpg

KURTULAN OLMADI

Tam isabetli atışların yapıldığı bölgelerde Ermeni hedefleri bir bir yok edildi. Alınan son bilgilere göre de, o askerlerden kurtulan olmadı.

siha-7689.jpg

Azerbaycan ordusunun mücadelesinin sürdüğü öğrenildi.

FUZULİ İŞGALDEN KURTARILDI

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında Fuzuli kent merkezi ile Koçahmetli, Çimen, Cuvarlı, Pirahmetli, Musabeyli, Işıklı ve Dedeli köylerinin Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını açıkladı.

Dün de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun 3 köyü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını duyurmuştu. 

Böylece Ermenistan işgalinden kurtarılan yerleşim yerlerinin sayısı 61'e yükseldi. 

FUZULİ 1993'DE İŞGAL EDİLDİ

Azerbaycan ordusu topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda daha önce de Fuzuli'nin bazı köylerini Ermenistan güçlerinden temizlemişti. Fuzuli ilinin kent merkezi ve köylerinin çoğu, 1993'te Ermenistan ordusunca işgal edilmişti.

Arazisi 1386 kilometre kare olan Fuzuli'de işgalden önce 144 bin Azerbaycanlı yaşıyordu. 

BİNLERCE ŞEHİT VERMİŞTİ

Fuzuli ilinin Ermenistan güçlerine karşı 1990'lı yıllarda 1100'den fazla şehit verdiği biliniyor. Ermenistan güçlerinin saldırılarında yaklaşık 1500 Fuzulili yaralanmış, 155 çocuk anne ve babasını kaybetmişti. Kent merkezi, 1 kasaba ve 75 köyden oluşan Fuzuli ilinin sadece 20 köyü işgal edilmemişti.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan güçleri, gece saatlerinde Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'yi bir kez daha füzelerle vurdu. Füze saldırısında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 13'e yükseldi, 45'ten fazla kişi de yaralandı. Kanlı saldırının ardından açıklama yapan Aliyev "Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" dedi. Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine 27 Eylül'de karşı saldırı başlatmıştı. 10 Ekim'de Rusya'nın önderliğinde Moskova'da masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etmişti. Fakat Moskova'da alınan ateşkes kararı fiilen devreye girememişti. 

 

İlgili Haberler