Adıyaman'da 70 milyonluk yıllık fosil bulundu

Adıyaman'da 70 milyonluk yıllık fosil bulundu

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde avcılık yapan Mehmet İz, kaya parçasına yapışmış 70 milyonluk yıllık Gastropod fosili buldu.

İlçeye bağlı Şahkolu köyü kırsalında avcılık yapan Mehmet İz, kaya parçasında yapışmış fosili görünce fotoğraflarını Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan'a gönderdi. Alkan da kendisine gönderilen fotoğrafları, İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Ercan Özcan'a gönderdi.

fos.jpg

Özcan, incelemesinin ardından kabartmanın 70 milyon yıllık Gastropod (karından bacaklılar) alemine ait bir hayvan fosili olduğunu belirtti.

70-milyonfosil1.jpg

20 santim uzunluğunda kaya parçası üzerinde bulunan fosili inceleyen Müze Müdürü Mehmet Alkan, "Bunlar sığ olmayan denizel alanda, göllerde ve karalarda bulunmaktadır. Burada da bir kaya üzerine sabitleşmiş şekilde, ortaya çıkıyor. Bu fosil kayaçların yaşlarını tespit etmekte de kullanılan bir fosildir. Yaklaşık 70 milyon yıllık olan bir fosil kaya üzerinde karşımıza çıkmaktadır. İncelediğimizde şaşırdım" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN