Afyonkarahisar'da taraftar otobüsü kaza yaptı: 2 ölü

Afyonkarahisar'da taraftar otobüsü kaza yaptı: 2 ölü

Antalya deplasmanından dönen Ankaragücü taraftarları taşıyan deplasman otobüsü, Afyonkarahisar yakınlarında devrildi. Kazada iki taraftarın hayatını kaybettiği kulübün resmi internet sitesinden duyuruldu. Kazada hayatını kaybedenlerin 17 yaşındaki Mert Turgut Çakır ile 19 yaşındaki Eren Açıkgöz olduğu öğrenildi. Bu arada kazada yaralanan otomobil sürücüsü Abdil Erkan'ın yapılan kontrolünde 0.93 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Antalya deplasmanından dönen Ankaragüçlü taraftarları taşıyan deplasman otobüsü, Afyonkarahisar yakınlarında devrildi. Kazada iki taraftar hayatını kaybetti. Bu arada kazada yaralanan otomobil sürücüsü Abdil Erkan'ın yapılan kontrolünde 0.93 promil alkollü olduğu tespit edildi.

2 GENÇ ÖLDÜ, 23 KİŞİ YARALANDI

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Ankaragücü, haftanın açılış maçında deplasmanda Antalyaspor'u 4-2 mağlup etti. Takımlarına destek vermek için Antalya'ya giden Ankaragücü taraftarının bulunduğu otobüs, galibiyetin ardından Ankara'ya dönerken Afyonkarahisar'da kaza yaptı. Kazada 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Ölenlerden birinini 15, diğerinin de 17 yaşında olduğu öğrenildi. Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

19-03/02/4a4add6f-2514-46a5-8d70-eabc251bac1f-1551510025.jpg

19-03/02/6a75894c-a975-4689-8e44-9fa9f351005a-1551510033.jpgKazada hayatını kaybedenlerin Mert Turgut Çakır (17) ve Eren Açıkgöz (19) olduğu öğrenildi. 

SÜRÜCÜ ALKOLLÜ ÇIKTI

Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Abdil Erkan'ın yapılan doktor kontrolünde 0.93 promil alkollü olduğu belirlendi.

'YASTAYIZ' MESAJI

Afyonkarahisar yakınlarında meydana gelen kazada iki taraftarın hayatını kaybettiği, Ankaragücü'nün resmi internet sitesinden yapılan paylaşımla öğrenildi. Yapılan paylaşımda, "Sonu böyle olmamalıydı... Başımız sağolsun. YASTAYIZ!" cümlesi yer aldı.

19-03/02/basliksiz-1-1551509907.jpg

19-03/02/basliksiz-1-1551509930.jpgTaraftarlar, Afyonkarahisar'da çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

 

"TARAFLARIN HEPSİ UYUYORDU"

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören yaralılardan Şener Çoruh, yaptığı açıklamada, takımlarının Antalya'da oynadığı maçın ardından yola çıktıklarını ve sadece bir yerde mola verdiklerini söyledi.

Kaza esnasında uyuduğunu belirten Çoruh, "Taraftarın hepsi yorgun olduğu için midibüsün içinde uyuyordu. Kaza da herhalde arkamızdaki bir arabanın bize çarpmasıyla gerçekleşiyor. Şoför de ondan kurtarayım derken bariyerlere vurarak iki takla attı. İki tane gencecik fidanımız hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin, ailelerine ve onları seven herkese sabır versin." diye konuştu.

Taraftarlardan Çetin Salbaş da kaza nedeniyle üzgün olduklarını söyledi. Mutlu günlerinde üzücü bir olay yaşadıklarını ifade eden Salbaş, "İki tane aslan gibi babayiğidimizi kaybettik. Biz de zaten kazanın üzerine geldik. Konuşacak başka bir şey de yok. Mutlu günümüzde çok acı yaşıyoruz." dedi.

ANKARAGÜCÜ'NÜN ACI GÜNÜ

MKE Ankaragücü Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de dün deplasmanda oynanan Antalyaspor maçından dönerken yaşanan kazada sarı-lacivertli iki taraftarın hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Sarı-lacivertli kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Antalyaspor müsabakası sonrası Ankara'ya dönen taraftar otobüsümüzün kaza yapması sonucu taraftarlarımızdan Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz vefat etmiştir." ifadesi kullanıldı. 

Kulüp açıklamasında ayrıca, "Camiamıza, ailemize ve merhumların ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN