Akıllı şehir çözümü ödül getirdi

Akıllı şehir çözümü ödül getirdi

TİM tarafından düzenlenen 5’inci İnovasyon Haftası’da İnovalig Ödülleri sahiplerini buldu. TEMSA sempozyumda ‘İnovasyon Kaynakları’ birincilik ödülünü alarak, Smart Mobility çözümlerini tanıttı.

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin (TİM) sürdürülebilir kalkınma yolunda yenilikçi çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlediği 5’inci Türkiye İnovasyon Haftası, İstanbul Kongre Merkezi’nde son buldu. Şirketler, İnovalig Ödüllerine sahip olmak için en yenilikçi ürünlerini ortaya koydular. TEMSA ise İnovalig Ödülleri’nde, ‘İnovasyon Kaynakları’ kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.  Şirketin ödülünü Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. İnovasyon Haftası’nda aldıkları ödülden gurur duyduklarını belirten TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, “Bu ödüller bizi önümüzdeki süreçte daha da başarılı olmaya yönelik motive ediyor. Bu yüzden kurumumuz adına, çalışanlarımız adına büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “2015 şubat ayında Aselsan ile başlayan iş birliği süreciyle yüzde 100 yerli ilk elektrikli otobüsü tanıttık. Ülkemiz için fark yaratmaya odaklandık. Smart Mobility platformu bu anlayışın ilk adımı oldu. Avenue iBUS akıllı şehirlere yönelik ilk adım oldu. Bunu MD9 electriCITY ve Avenue EV izledi. 2017 yılında elektrikli otobüs modelimiz 4’e çıkacak.” Çelik, 5’inci İnovasyon Haftası’nda, Akıllı Şehirler “Smart Cities” panelinde akıllı şehirlere çözümler içeren akıllı otobüs, elektrikli otobüs ve akıllı fabrika programlarından oluşan TEMSA Smart Mobility Platformunu aktardı. TEMSA, etkinlik boyunca THY, STM, Habitat ve Türkiye’nin farklı üniversiteleri ile 17 etkinlik gerçekleştirdi. Ayrıca TEMSA, Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli ve yüzde 100 elektrikli aracı Avenue EV ve akıllı aracı Avenue iBUS araçlarını katılımcılar ile buluşturdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN