Alman Selamet Ordusu o bağışı kabul etmedi

Alman Selamet Ordusu o bağışı kabul etmedi

Alman Selamet Ordusu bağış yapmak isteyen bir vatandaşın bağışını kabul etmedi. Açıklama kısmında "Sadece Almanlar için. Müslüman veya Zenciler için asla kullanılamaz" yazısını gören ordu, bağışlanan parayı iade etti.

Alman Selamet Ordusu'na bağışta bulunmak isteyen Jürgen B. adındaki şahış 25 Mayıs tarihinde ordunun hesabına para aktardı. Açıklama kısmında "Sadece Almanlar için. Müslümanlar veya Zenciler için asla kullanılamaz" notunu düşen Jürgen'in bağışı ordu tarafından iade edildi.

TEBRİK TOPLADI

Sosyal medya hesabı üzerinden bağış dekontunu paylaşan Selamet Ordusu'nun sözcüsü Andreas Quiring "Dekontu görüğümüz ilk andan itibaren bu bağışı kabul etmeyeceğimiz belliydi. Çok fazla düşünmeden de parayı iade ettik" dedi. Paylaşılan dekontun altına birçok kullanıcı pozitif yorum yaptı.

BAĞIŞ YAPANA MEKTUP GÖNDERİLDİ

İlk defa bu tarz bir bağışla karşı karşıya kaldığını dile getiren sözcü Quiring "Bağış yapan şahsa mektup göndermeye karar verdik. Mektupta zor durumda kalan insanlara yapılan bağışları ancak din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın kabul edebileceğimizi ve bu açıklamanın yanlış olduğunu belirttik" diye konuştu. 

16-06/02/baguig.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN