Kanlı işgale özel sektör desteği: Rus şirketten ‘NATO tankları’nı yok edene 70 bin dolar

Ukrayna’yı işgal eden Rusya merkezli bir şirket, kanlı işgalde Almanya ve ABD’den Ukrayna’ya gidecek olan tankları yok edenlere para ödülü verileceğini açıkladı.

Washington ve Berlin'in geçen hafta Kiev'e yapılacak teslimatları onaylamasının ardından Rusya’nın kanlı işgaline özel sektörden destek geldi. Rusya merkezli kimya üreticisi Fores, Ukrayna'da M1 Abrams ve Leopard 2 tanklarını imha eden askerlere para ödülü teklif etti.

UÇAĞIN ‘ÖDÜLÜ’ ŞİMDİDEN BELLİ

Şirketin internet sitesinden yapılan duyuruda, "Bir Alman Leopard 2 muharebe tankını veya bir Abrams'ı imha eden veya ele geçiren Rus askerleri para ödülü alacak. Fores, ilk tank için 5 milyon ruble (70 bin 700 dolar) ödeyecek. Sonraki her biri için ödeme 500 bin ruble (7 bin 70 dolar) olacak” diye kaydedildi.

Şirket, Ukrayna'nın F-15 ve F-16 savaş uçakları alması durumunda, Fores'in düşürülen ilk uçak için 15 milyon ruble (212 bin 100 dolar) ödül verileceğini de ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri