Devlet desteği alanlar dikkat etsin! T.C'si 0, 2, 4, 6, 8 ile bitenler... Aile destek ve doğalgaz desteği güncellendi!

Son zamanlarda artış gösteren sosyal destek ödemelerine dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Sosyal destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlara dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan açıklama geldi. Sosyal yardım ödemelerine dair zam müjdesini veren bakan ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürdü. İşte tüm detaylar...

DESTEK ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ

Ülkemizde her geçen gün büyüyen hayat pahalılığı ile birlikte sosyal yardım alan vatandaşları yakından ilgilendiren gelişme meydan geldi. Ocak ayı ile birlikte birçok kesimde maaşlar yükselirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık tarafından açıklamalar geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım ödemelerine ilişkin zamlı desteklerin yatırıldığını duyurdu. Yapılan güncelleme ile birlikte dar gelir sahibi ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek olan güncel ödeme miktarları merak konusu oldu.

Derya Yanık tarafından yapılan açıklama ile birlikte Yaşlı ve Engelli Aylığı, Evde Bakım yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek ödemelerinde artış yaşandığını hak sahiplerine duyurdu. 2023 yılı ile birlikte asgari ücret ve emekli maaşlarına gelen zam ile birlikte destek ödemelerinde de zam yapıldı.

ENGELLİ VE YAŞLI AYLIĞINDA BÜYÜK ZAM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklama ile birlikte yaşlı aylığının 1.536 TL'den zamlanarak 1.997 TL'ye yükseldiğini belirtti. Engelli aylığındaki yükselişlerden de bahseden Derya Yanık; yüzde 40 ile 69 arasında engeli olan vatandaşlara verilen destek ödemesi 1.226 TL'den 1.594 TL'e yükseldi. YÜzde 70 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara verilen destek ödemesi ise 1.840 TL'den 2.392 TL'ye yükseldi.

EVDE BAKIM YARDIMI ZAMLANDI

Yapılan zamlara dair açıklamalarına devam eden Derya Yanık, 18 yaş altı engelli vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 1.226 TL'den artış göstererek 1.594 TL'ye yükseldiğini vurguladı.

Paylaşılan verilere göre 560 bin engelli vatandaşa Evde Bakım yardımı yapıldığını ifade etti. Derya Yanık, 2023 yılı Ocak ile Temmuz dönemlerinde Evde Bakım Yardımı'nın 3.336 TL'den 4.336 TL'ye yükseltildiğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri