Melek Mosso'dan soyadıyla aynı adı taşıyan bisiklet markasına gönderme: Hoşuma gitmiyor!

Şarkıcı Melek Mosso, sahne adı olarak kullandığı 'Mosso'ya gelen yorumlara tepki gösterdi. Sosyal medyadan yaptığı açıklamaya, "Çok soran oluyor ondan yazayım dedim" notunu düşen ünlü şarkıcı, soyadıyla aynı adı taşıyan bisiklet markasına da göndermede bulundu.

Üçüncü Yeniler müzik akımının sevilen sesi Melek Mosso, soyadının işletmeler tarafından kullanılmasıyla ilgili sitemini dile getirdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Soyadımı beğenen adıma dükkan açıyor" diyen Melek Mosso, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar benim kafem, otelim, mobilyacım, çikolatacım... (böyle uzayıp gidiyor) YOK! Soyadımı beğenen adıma dükkan açıyor. Bu durum benim hoşuma da gitmiyor.

Ulaşıp soyadınızı çaldık ehehe diyenler de var. Çok soran oluyor ondan yazayım dedim. Bir gün bir dükkanım olursa haberiniz olur. Mosso bisiklet benim çocukluğumdan beri var. Onu hepimiz biliyoruz."

MOSSO NE DEMEK?

Melek Mosso, İtalyanca'da 'gittikçe hızlanan' anlamına gelen müzik terimi 'Mosso' kelimesini sahne adı olarak kullanıyor.

Ünlü şarkıcı, 2021 yılında verdiği bir röportajda, ünlü olma hikayesini şöyle anlattı:

"Bu kadar kısa sürede, bu kadar çok insana ulaşmayı ben de beklemiyordum. Ben, neysem oyum. Duygularımı dibine kadar hissederim ve ifade etmek isterim; bu da sanırım sesime, yorumuma yansıyor ve bu yolla dinleyicilerimle güzel bağlar kurabiliyorum. Samimi olmak yani özünde. Ben, buna bağlıyorum."

MOSSO BİSİKLET HANGİ ÜLKEYE AİT?

Türkiye'de 'Mosso' adında bir yerli bisiklet markası bulunuyor. Melek Mosso'nun gönderme yaptığı 'Mosso' bisiklet firması, 1983 yılında İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde kuruldu. Ümit Bisiklet'in alt markası olan Mosso'nun kurucusu Ümit Özgül, fabrikalarının bugün 400 bin bisiklet üretme kapasitesi olduğunu aktardı. Yurt dışına ihracat da yapan Mosso, Carrefour ve Metro gibi şirketlere fason üretim de yapıyor.

MELEK MOSSO'NUN GERÇEK ADI SOYADI NEDİR?

11 Kasım 1988 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi. Melek Mosso aslen Kayserilidir. Melek Mosso'nun gerçek adı Melek Davarcı'dır.

Müziğe olan ilgisi, 7 yaşında ilk bestesini yaparak başladı. 9 yaşında Denizli Belediye Konservatuvarı'nda bağlama ve Türk halk müziği dersleri almaya başladı.

Güzel sanatlar meslek lisesinden mezun oldu. Lise döneminde yan flüt çalmayı öğrendi. Lisans eğitimini Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Öğrenim hayatı boyunca çeşitli mekanlarda solistlik yaptı.

Mezuniyetinin ardından İstanbul'a yerleşti. Kadıköy-Beşiktaş vapur hattında amatör olarak şarkılar söyledi. Yolcuların çektiği videolar sosyal medyada paylaşıldıkça adını duyurmaya başladı.

Piyano, yan flüt, solfej ve armoni üzerine özel dersler verdi, müzik eğitimi almak isteyen öğrencileri konservatuvar sınavlarına hazırladı.

Çeşitli müzik yarışmalarına katıldı, ödüller kazandı. Müzisyen arkadaşları ile kurduğu 'Zbam The Band' adlı müzik grubuyla swing ve caz konseptli şarkılar söyledi.

Yıldız Tilbe'nin 'Vursalar Ölemem' isimli şarkısını yeniden yorumladığı video, sosyal paylaşım sitelerinde büyük ilgi gördü.

Söz ve müziği kendisine ait 'Kedi' adlı ilk single şarkısını 2018 yılında online müzik platformlarında yayınladı.

5 şarkıdan oluşan 'Melek Mosso' adlı ilk albümünü ise 2020 yılında çıkardı.

ÖZEL YAŞAMI

1988 doğumlu olan Melek Mosso, 2022 yılı itibarıyla 34 yaşındadır ve bekardır.

2021 yılından beri oyuncu Serkan Sağdıç ile beraberdir.

Melek Mosso 1.63 metre boyunda, 53 kilo ve akrep burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @melekmosso, Twitter'da @MelekMosso, Facebook'ta @melekmosso, Youtube'da @melekmosso kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler

Aleyna Tilki'nin yılbaşı gecesi planı şaşırttı: Ormana gidip...
30 yıldır listelerin zirvesinde: Tek şarkıyla servet kazandı
Birce Akalay'dan oyunculuğu bırakma sinyali! Hayranlarını üzen açıklama

Hayat Haberleri