İdrarı ayakta mı oturarak mı yapmak daha sağlıklı? Bilim insanlarından ezber bozan açıklama

Dışarıdayken idrar yapma ihtiyacı hissettiğimizde, kafe bulma ve tuvaleti olup olmadığını sorma telaşı başlar. Birçok kez, bizi bir tuvaletle karşı karşıya bırakır ve kadınsanız bazen hoş olmayan eğilmeler yapmanız gerekebilir. Ancak bilim, doğru şekilde idrar yapmanın tek bir pozisyonunun olduğunu belirlemiştir. Hem erkekler hem de kadınlar için.

"Özür dilerim, tuvalet nerede?" Alışveriş yaparken acil bir şekilde idrar yapma durumunda bulunanların elini kaldırsın. İhtiyaçlarımızı karşılamak için bir kafe avına çıkıp, bahaneyle tuvalete saklanmak için bir yer bulmaya çalışırız.

Karşınıza çıkan şey her zaman hoş olmayabilir. Tuvaletin tipi ve sıklıkla bidetin olmaması gibi durumların yanı sıra, hijyen koşulları genellikle en iyi düzeyde olmayabilir. Bu, maalesef sahibin suçu değil, müşterilerin eğitimsizliğinden kaynaklanır. Evlerinde çok dikkatli olurlar, ancak dışarıda neredeyse tuvaleti bulamazlar.

Sadece idrar yapmayı düşünürüz, ancak nasıl yaptığımızı pek önemsemeyiz. Önemli olan sadece yapmaktır. Ancak bilim bizi uyarmaktadır.

Bu sorunun ötesinde, özellikle bir kadın için gerçek sorun, çoğu zaman Türk usulü tuvalete uymaktır. Rahat bir klozetin üzerine oturamaz ve ayakkabılarınızı ıslatmadan ihtiyaçlarınızı gidermeye çalışmanız gerekir. Belki de çarşamba günkü jimnastik dersinde bile yapmadığınız bükülmeler yapmanız gerekebilir.

Sadece bir ihtiyaç olan idrar yapma konusunda pek de dikkat etmeyiz. Yapmak yeterlidir. Ancak aslında, bilimi okusak bu kadar basit olmayabilir. Aslında, bu nedenle her zaman bu belirli pozisyonda idrar yapmamız gerektiğini ve diğerlerinde değil, bilimsel olarak belirlenmiştir. Ve tüm insanlar için geçerlidir, erkekler ve kadınlar.

Erkekler nasıl idrar yapmalı? Ayakta mı yoksa oturarak mı? Geleneksel olarak erkekler ayakta ve kadınlar oturarak idrar yaparlar, aynı zamanda organlarımızın işlevine göre de. Üstelik özellikle dışarıdayken, ıslak bölgelerde bulunan bakterilere daha az maruz kalmış gibi hissederiz.

Ve bu, bir çeşit erkeklik gibi görülür. Ayakta idrar yapmak, erkeğin özelliği gibi bir şeydir. Ancak, bilim insanlarının iddialarına göre böyle bir durum asla kesin değildir. Şimdi görelim.

HER ZAMAN OTURARAK YAPMAYI TERCİH EDİN

Evet, bilimde şüphe yoktur. Bilim insanlarına göre, erkekler ve kadınlar her zaman oturarak idrar yapmalı, cinsiyet ayrımı olmadan. Çünkü ayakta iken mesaneyi tamamen boşaltmak daha zor olur. Ancak oturduğunuzda, üretranın açılmasını kolaylaştırırsınız. Yani, daha iyi bir idrar yaparsınız. Ayrıca, gece sık sık kalkmaktan kaçınmamıza yardımcı olabilir, bu da bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri