Antalya'da okullar tatil mi? 7 Şubat Perşembe okullar tatil

Antalya'da okullar tatil mi? 7 Şubat Perşembe okullar tatil

Antalya'da okullar tatil mi? 7 Şubat Antalya okullar tatil haberi öğrencileri ve velileri mutlu etti. Antalya Valisi Münir Karaloğlu Meteorolojiden yapılan son dakika hava durumu açıklamasından sonra Antalya'da okulların yarın tatil edildiğini açıkladı. Valinin açıklamasından sonra veliler derin bir nefes aldı. Meteoroloji Antalya ve çevresinde hortum beklendiğini açıkladı. İşte Antalya okullar tatil haberinin ayrıntıları ve Antalya Valisi'nin konuya dair yaptığı açıklamanın detayları...

Antalya'da okullar tatil mi? 7 Şubat günü için Antalya Valisi yarın okullar tatil açıklaması yaptı. Meteoroloji  Antalya ve çvresinde etkili olan yağmur ve fırtınanın pazar gününe kadar devam edeceğini açıkladı ve Antalya'da hortum beklendiğini açıkladı. Bu açıklamadan sonra Antalya Valisi Münir Karaloğlu 7 Şubat perşembe günü okulların tatil edildiğini vatandaşlarında işi olmadığı sürece evlerinde kalmasını açıkladı. 

Antalya hava durumu il genelinde okulların tatil ilan edilmesinin ardından bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı verilere göre çarşamba gününden itibaren başlayan yağışlı hava pazar gününe kadar devam edecek. İşte il genelinde hafta boyunca sürecek yağışlı havalarda sıcaklıklar…

Kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışın görüleceği Antalya’da hafta boyunca hava sıcaklıkları 8 derecelere kadar düşecek. Pazar günü yağışların azalması beklenirken il genelindeki en yüksek hava sıcaklığı 17 derece seviyelerinde olacak.

19-02/06/antalyada-okullar-tatil-mi.jpg

ANTALYA HAVA DURUMU NEDENİYLE OKULLAN TATİL İLAN EDİLDİ

CNN TÜRK canlı yayına katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu şu açıklamalarda bulundu:

"Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğümüzün iki adet uyarısı oldu. Bu gece ve yarın Antalya'nın batı ilçelerinde fırtına hızının zaman zaman 100 km geçeceği ve hortum riski uyarısı nedeniyle vatandaşımıza valiliğimizin sitesinden, sosyal medya hesaplarından duyurmuş olduk.

Antalya'nın batısında kalan ilçelerde de 1 gün özel ve resmi kreşten başlayarak tüm okullarda eğitime ara verdik. Yarın 09.00-12.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın dışarıda bulunmamasını istiyoruz. Çiftçilerimizin de alabilecekleri önlemleri bu geceden almalarını rica ediyoruz."

METEOROLOJİ UYARDI: HORTUM RİSKİ VAR!

Karaloğlu, "Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünün uyarısı kapsamında Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde fırtınanın saatteki hızının 100 kilometreyi geçeceği ve hortum riski oluşturacağı değerlendirilerek, valiliğimizce çarşamba günü tüm resmi ve özel okullarda eğitimi bir gün ara verilmiştir." ifadelerini kullandı.

OKULLARIN ÇATISI UÇTU

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, batı ilçelerinde bazı okulların çatılarında, çevre duvarlarında yıkılma ve seralarda zarar meydana geldiğini belirterek, "Şu anda bir can kaybımız yok. Mal kayıplarımız var, onların tespitlerine çalışıyoruz." dedi. Antalya'da fırtına nedeniyle okullar 5 ilçede tatil edilmiş, Vali Karaloğlu vatandaşları mecbur olmamaları halinde bugün öğle saatlerine kadar sokağa çıkmamaları konusunda uyarmıştı.

Karaloğlu, gazetecilere kentin batı içelerinde etkili olan fırtınaya ilişkin yaptığı açıklamada, dün tedbir alarak, bugün Kaş, Kemer, Demre, Finike, Kumluca ilçelerinde okulları tatil ettiklerini belirtti.

Vali Karaloğlu, Antalyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Bugün bazı okullarımızın çatılarında, çevre duvarlarında yıkılmalar var. Yine sera alanlarımızda zararlarımız oluştu. Yer yer ağaç devrilmeleri var. Trafikteki vatandaşlarımızın zorlandığı konular oluştu. Ama şu anda bir can kaybımız yok. Mal kayıplarımız var, onların tespitlerine çalışıyoruz." diye konuştu.

6 ŞUBAT HAVA DURUMU 

Marmara ve Ege yağış alıyor. Özellikle Güney Ege'de yağış aşırı şekilde, 2 gün devam edecek. Su baskınlarına ve sele karşı dikkat! Bir diğer aşırı yağışlı sistemin etkili olacağı alan Batı Akdeniz. Antalya çevrelerinde sel riskine karşı dikkat! İç Anadolu'da da yerel yağışlar olacak, perşembe de cuma da kesintilerle sürecek. Karadeniz Bölgesi'nin batısı ıslanıyor. Bölgenin doğusuna yağış perşembe günü ilerleyecek. Sıcaklık kademeli olarak azalacak. Doğu Anadolu'da parçalı bulutlar var, Malatya çevreleri yağış alıyor. Güneydoğu'nun da batı kesimlerinde Gaziantep-Kilis çevrelerinde yağış bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN