Apple Volkswagen'i korkuttu: Toyota'dan daha tehlikeli

Apple Volkswagen'i korkuttu: Toyota'dan daha tehlikeli

Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess, Apple'ın otomotiv sektörüne girişini değerlendirerek, "Apple’nin araba üreterek rakip olması, Toyota’dan daha tehlikeli olur" dedi.

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in üst yöneticisi (CEO) Herbert Diess, dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Apple'ın otonom araç sektörüne girişinin, otomobil sektöründe geleneksel rakiplerden daha büyük zorluk oluşturacağını belirtti.

Diess, teknoloji devi Apple’nin otonom araç sektörüne girişi yönündeki haberleri değerlendirdi. Diess, Apple’nin otomobil üretimine girmesine saygı duyduğunu belirterek, “Apple’nin araba üreterek rakip olması, Toyota’dan daha tehlikeli olur. Erişim ve iletişim bakımından bütün otomobil şirketlerinden önde olacaktır" diye konuştu.

"DAHA DA ZOR GÜNLER BİZİ BEKLİYOR"

Nokia’nın da pazara gireceğini bildiklerini ifade eden Diess, "Otomobil sektörü bir değişimin arifesinde bulunuyor. Sektörün geçmişteki hatalarından ders alması lazım. Şirketlerin sektörümüze girmeleri heyecan verici bir durumdur. Sektöre yeni beceriler, değişimler kazandıracaklardır. Değişimi hızlandıracaktır. Zor durumda olan otomobil sektörü yeni katılımlarla daha da zora düşebilir. Sonunda dünyanın en değerli şirketi Tesla veya Volkswagen olacaktı” dedi.

1.jpg

Diess: Zor durumda olan otomobil sektörü yeni katılımlarla daha da zora düşebilir

LG'DE OTOMOBİL SEKTÖRÜNE GİRİYOR

Güney Kore merkezli elektronik şirketi LG, Kanada merkezli otomotiv parça üreticisi Magna International ile elektrikli otomobil parçaları üretmek için ortak bir girişim kurduklarını duyurdu.
      
ABD'li teknoloji devi Apple'ın 2024'te kendi batarya teknolojisini kullanarak binek araç üreteceğine yönelik çıkan haberlerin ardından LG de elektrikli otomobil pazarına girdiğini açıkladı.      

LG'den yapılan açıklamada, elektronik motor, inventör ve yerleşik şarj cihazları ve elektronik sürücü sistemleri üretmek için Magna International ile ortak bir girişime gidildiği bildirildi.      

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN