Astroloji depremi önceden tahmin edebilir mi?

Astroloji depremi önceden tahmin edebilir mi?

Depremleri tahmin etmek için astrolojiden yararlanabilir miyiz? Büyük depremlerin öncesinde gökyüzü haritasında birçok parametrenin değiştiği biliniyor. Astrolojiyi kullanarak ve gökyüzüne bakarak depremlerin tahmin edilip edilemeyeceği merak konusu oldu.

Yeryüzü tabakasındaki hareketlerin sonucunda depremler meydana geliyor. Bu doğal afetler, dünya yeryüzü tabakası altındaki milyonlarca yıllık etkileşimlerin sonucu olarak ortaya çıkıyor. Öyle ki, Himalayalar ve And dağlarının, çakışan güçler sonucunda olduğu ortaya çıktığı, hatta buna ek olarak da Pasifik Ateş Çemberi denilen bölgede yaşanan depremin gücünün ABD'de son 1 ay içinde kullanılan enerjiye denk olduğu tespit edilmiş. Tüm bu denk gelişler, acaba dünya üzerinde bir şeylerin oluşu başka şeylerin oluşuyla birebir bağlantılı mı sorusunu akıllara getiriyor. Depremlerin, astroloji ile bağlantısının olup olmadığı merak ediliyor.

ASTROLOJİ DEPREM TAHMİNLERİ YÜRÜTMEDE KULLANILABİLİR Mİ?

* Gölde Dalgacık

Deprem, yanardağ patlaması, kasırga derken her biri için astrolojik bir yanıt aranmış ve tabi bunun için gezegenlerin, güneşin konumu incelenmiştir. Eski dönemlerde Çin'de su kazanı varmış ve bu kazan çevresinde 8 adet ejderha başı bulunurmuş. Bunların her birinin ağzında da toplar bulunurmuş ki yer altından titreşim gelecek olursa toplar düşermiş. Örneğin 23 Ocak 1556 tarihinde meydana gelen ve 800 bin kişinin öldüğü depremde bu yaşanmış. Aynı şeyi Japonlar da Japon Balıkları ile yaparlarmış.

* Endonezya Bağlantısı

Endonezya sahillerini vuran tsunamide depremin şiddeti 9.1 şiddetindeymiş. Ayrıca Yeni Zelanda ve Avustralya'da meydana gelen okyanus tabanı depreminde şiddet 8.1 şiddetindeymiş. Uzmanlar da Avustralya fay hattının iki ucunda yaşanan bu depremlerin tamamen birbiriyle bağlantılı olduğunu ileri sürmüştür.

* Ay ve Dalgalar

Günümüzün ileri teknolojisi sayesinde modeller en küçük sinyalleri bile kaydedebiliyor ki bununla ilgili tonlarca teori mevcut. Bu teorilerinden bir tanesi de dalga teorisidir. Dünya, Ay ve Güneş ilişkisini içeren bu teori, ekvator çevresine etki ediyor ve yeniay ya da dolunay dönemlerinde suyun çekilmesine, denizin kabarmasına neden oluyor. Bu, ayrıca dünya kabuğunu da etkileyebilmektedir. Dünya dalgaları, günlük rotasyonunu taşımak için enerji harcarken Ay, bu durumu engellemeyi çalışır ki sonuç olarak dalga kabarması baskın olur.

Endonezya depremi de dolunay öncesi yaşandı ve bu depreme görgü tanıklığı yapanlar, denizin önce git gide geri çekildiğini ve sonra gelip her şeyi yuttuğunu söylediler. Alaska depremi de aynı şekilde dolunayda meydana gelmiştir.

Diğer bir teori de dünyanın merkezkaç kuvvetiyle alakalıdır. Dünya genişliği yüksekliğine oranla 43 kilometre daha uzundur. Satürn ve Jüpiter gezegenlerindeyse bu şişlik çok daha fazladır. Bu sebeplerle de yer çekimi kuvveti ekvatorda daha da zayıftır. 1998 NASA verilerine göre de bu şişlik git gide artıyor ve buna neden olarak okyanus seviyesi artışı gösterilmiştir. Kıtaların sürüklendiğine, kutupların değiştiğine inanan jeologlar, kutuplarda meydana gelen dengesizlikler nedeniyle yeryüzünün çok daha fazla gerildiğini, bunun da fay hatları üzerinde deprem olarak etki ettiğini söylemiştir. Medyumların söylentilerine göre de kutupsal ve Antartik alanlardaki çalkantıların sıcak yerlerde yanardağ patlaması, kutuplarda ise kaymalara sebep olmaktadır.

* Gezegenler

Son yüzyılda gerçekleşmiş olan 11 büyük deprem gezegenler baz alınarak ele alınmıştır. 8,5 üzerinde yer alan tüm bu depremleri inceleyecek olursak her bir büyük depremde tüm gezegenlerin birbirine oldukça yakın olduğu, aynı düzlem üzerinde olduğu ya da 180 derecelik açı içerisinde dip dibe oldukları görülmüştür. Ayrıca 180 derece içerisinde gezegenler arasında konum olarak dengesizlik olduğu zaman da afetlere zemin hazırlandığı gözlemlenmiştir.

Bunlara ek olarak yapılan araştırmalar, büyük depremler sırasında Ayın ekvator kuzeyinde kaldığı gözlemlenmiştir. Hatta aksine Satürn de hep güneyde yer alıyordu. Yani anlaşılana göre yeryüzünde meydana gelen patlamalarda gezegenlerin her biri aynı düzlemde bulunuyor… Her ne kadar bu kadar çok kesin bulgular ortaya çıkmış olsa da bilim adamları ve astrologlar bir arada çözüm yoluna ulaşmadan kesin yargılar ortaya koymak zor olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN