Ayasofya İmamı Boynukalın neden istifa ettiğini açıkladı

Ayasofya İmamı Boynukalın neden istifa ettiğini açıkladı

Son dakika haberi... Ayasofya’nın camiye çevrilmesinden sonra ilk imamı olan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın istifa etti. Görevinden ayrılmasına dair iki gerekçe açıklayan Boynukalın, "Hezeyanlara meydan vermemek için ayrılıyorum" dedi.

Geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii'nde imamlık vazifesini yürüten Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, bu görevinden istifa etme talebinde bulundu. Boynukalın'ın talebi olumlu yanıt buldu.

Boynukalın'ın halihazırda istifa etmediği Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademik kariyerine devam edeceği belirtildi.

İKİ GEREKÇE AÇIKLADI

Şahsi Twitter hesabından bir duyuru yapan Prof. Dr. Boynukalın görevinden ayrılmasına dair iki gerekçe açıkladı:

“İki gün önce, akademik/ilmi çalışmalarıma daha fazla vakit ayırabilmek için Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’ndeki baş imam hatiplik görevimden affımı ve görevlendirmemin sona ermesini istedim.

Aldığım kararın bir diğer sebebi ise, milli iradeye karşı pervasızca yayınlanan malum bildiriyle ilgili yorumlarda yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek ‘Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım’ gibi hezeyanlara meydan vermemektir.”

 

 

'İSTİFASINI CUMHURBAŞKANI İSTEDİ' İDDİASI

HaberTürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Boynukalın'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebiyle istifa ettiğini ileri sürdü. Ersoy, canlı yayında telefonuna gelen bir mesajdaki bilgiyi okuyarak, "Meslektaşım ve Cumhurbaşkanlığı'ndan bir arkadaşımız konuyla ilgili mesaj atmış. Cumhurbaşkanı'nın (Erdoğan) istifayı talep ettiği yönünde hem meslektaşım bilgi aldığını, aslında bırakmak istemediğini (Boynukalın), daha sonra bırakmak durumunda kaldığını paylaşmış bir bilgi olarak. İsmini vermemi istemedi" dedi. 

Ersoy sözlerinin devamında "Bildiriye de atıftan kaynaklı herhalde bu tartışmadan çıkmak için yeni bir durumla karşı karşıyayız" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN