Son dakika! Ayasofya imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın istifa etti

Son dakika! Ayasofya imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın istifa etti

Son dakika haberi... Ayasofya imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın istifa etti. AA'nın haberine göre Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki akademik görevine geri döndü.

Son dakika haberi... Ayasofya imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki akademik görevine geri döndü.

AA'nın haberine göre, geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii'nde imamlık vazifesini yürüten Boynukalın, bu görevinden ayrılma talebinde bulundu. Boynukalın'ın talebi olumlu cevap buldu.

Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademik kariyerine devam edecek.

Twitter'dan yaptığı yorumlarla büyük tepki çeken Boynukalın'ın, Twitter'dan yaptığı son paylaşım da dikkat çekti.

 

NEDEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Şahsi Twitter hesabından bir duyuru yapan Prof. Dr. Boynukalın görevinden ayrılmasına dair iki gerekçe açıkladı:

“İki gün önce, akademik/ilmi çalışmalarıma daha fazla vakit ayırabilmek için Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’ndeki baş imam hatiplik görevimden affımı ve görevlendirmemin sona ermesini istedim.

Aldığım kararın bir diğer sebebi ise, milli iradeye karşı pervasızca yayınlanan malum bildiriyle ilgili yorumlarda yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek ‘Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım’ gibi hezeyanlara meydan vermemektir.”

 

 

'İSTİFASINI CUMHURBAŞKANI İSTEDİ' İDDİASI

HaberTürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Boynukalın'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebiyle istifa ettiğini ileri sürdü. Ersoy, canlı yayında telefonuna gelen bir mesajdaki bilgiyi okuyarak, "Meslektaşım ve Cumhurbaşkanlığı'ndan bir arkadaşımız konuyla ilgili mesaj atmış. Cumhurbaşkanı'nın (Erdoğan) istifayı talep ettiği yönünde hem meslektaşım bilgi aldığını, aslında bırakmak istemediğini (Boynukalın), daha sonra bırakmak durumunda kaldığını paylaşmış bir bilgi olarak. İsmini vermemi istemedi" dedi. 

Ersoy sözlerinin devamında "Bildiriye de atıftan kaynaklı herhalde bu tartışmadan çıkmak için yeni bir durumla karşı karşıyayız" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Ayasofya'ya baş imam olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, siyaset ve ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamalar büyük tepki çekmişti.

"Anayasa'da İslam olsun", "Kur'an-ı Kerim aileyi yönetim hakkını erkeğe vermiştir" açıklamaları büyük tepki çeken Boynukalın, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin ardından "İstanbul Sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" paylaşımda bulunmuştu.

Boynukalın, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile de bir tartışmaya girişmişti. Zengin'in "Kadın cinayetleri vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan sloganik madye propagandasıdır" sözlerine "Bu açıklamalar siyasetin yükünü artıyor.

Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum" diyerek karşılık veren Boynukalın, Kur'an'ın yönetim hakkını erkeğe verdiğini belirterek "Bizim amacımız bunun iş işten geçmeden anlaşılması" demişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Boynukalın'ın açıklamalarını eleştirerek "Sayın Mehmet Boynukalın, Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil,kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim" ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN