Başakşehir ilk Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında Leipzig'e konuk oluyor

Başakşehir ilk Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında Leipzig'e konuk oluyor

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun final maçına ev sahipliği yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Başakşehir, Sörloth'lu Leipzig'e konuk oluyor. Turuncu-lacivertliler tarihinde ilk kez Avrupa arenasında boy gösteriyor. İşte ilk 11'ler..

Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Başakşehir, H grubu ilk maçında Almanya temsilcisi Leipzig ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. Red Bull Arena'daki karşılaşma, 20 Ekim 2020 Salı günü saat 22.00'de başlayacak. Mücadelede İspanya Futbol Federasyonu'ndan Jesus Gil Manzano düdük çalacak. Müsabaka, Bein Sports 1'den naklen yayınlanacak. Grubun diğer maçında ise Paris Saint Germain ile Manchester United karşı karşıya gelecek. 

LEIPZIG BAŞAKŞEHİR NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Başakşehir, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek. Süper Lig'in son şampiyonu Başakşehir bu akşam Bundesliga ekibi Leipzig'e konuk oluyor.

Leipzig, 4 haftası geride kalan Bundesliga'da lider durumda bulunuyor. Alman ekibi, 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlikle 10 puan topladı. Yenilgisiz yoluna devam eden Alman ekibi, bu maçlarda 10 gol atarken, kalesinde yalnızca 2 gol gördü.

LEIPZIG BAŞAKŞEHİR BEIN SPORTS MAÇ LİNKİ

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ / H GRUBU 1. HAFTA

MAÇ: Leipzig - Başakşehir

STAT: Red Bull Arena

TARİH: 20 Ekim 2020 Salı günü

SAAT: 22.00

YAYIN: Bein Sports 1

HAKEMLER: Gil Manzano, Diego Barbero, Angel Rodriguez

PSG MANCHESTER UNITED MAÇI HANGİ KANALDA, ŞİFRESİZ Mİ?

Başakşehir, Leipzig mücadelesiyle Avrupa kupalarında 31. karşılaşmasına çıkacak. Turuncu-lacivertli ekip, bugüne dek yaptığı 30 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 14 mağlubiyet yaşadı.

Söz konusu müsabakalarda 32 gol atan Başakşehir, kalesinde 45 gole engel olamadı. Başakşehir, ayrıca, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde Avrupa'da 13. karşılaşmasına çıkıyor. Turuncu-lacivertli ekip, Buruk yönetiminde çıktığı 12 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 yenilgi yaşadı.

Maçı şifresiz canlı izlemek isteyen taraftarlar; selcuk sports hd, trgoals, justintv, iptv, fiisports, taraftarium, netspor, jestyayin, acestream, sopcast gibi bazı yasa dışı web sitelerinden maç linki arıyor. Fakat bu platformlardan 'Leipzig Başakşehir maçı canlı izle'mek legal değil ve suç unsuru içermektedir.

Bein Sports'un dijital platformu Bein Connect platformu üzerinden maçı internetten yasal olarak takip edebilirsiniz.

LEIPZIG BAŞAKŞEHİR CANLI SKOR

MUHTEMEL İLK 11'LER

LEIPZIG

Gulcacsi
Orban
Upamecano
Halstenberg
Mukiele
Tyler Adams
Kampi
Angelino
Dani Olmo
Forsberg
Poulsen

BAŞAKŞEHİR

Mert
Caiçara
Skrtel
Epureanu
Bolingoli
Mehmet Topal
Mahmut
İrfan Can
Visca
Deniz Türüç
Demba Ba

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

* RB Leipzig ile Başakşehir, Avrupa kupaları tarihinde ilk kez karşılaşıyor.

* RB Leipzig daha önce karşılaştığı tek Türk takımı olan Beşiktaş ile 2017/18 Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadığı iki maçı da kaybetti.

* Avrupa kupalarında üçüncü kez Alman takımlarıyla eşleşen İstanbul Başakşehir, daha önceki deneyimlerinde Hoffenheim (2017/18 Avrupa Ligi'nde 1B 1M) ve Borussia Mönchengladbach'a (2019/20 Avrupa Ligi'nde 1G 1B) rakip olmuştu.

* Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ne ikinci kez katılan RB Leipzig, grubunu lider tamamlayıp (3G 2B 1M) yarı finale kadar yükselmeyi başarmıştı.

* İstanbul Başakşehir, Şampiyonlar Ligi tarihinde mücadele eden altıncı Türk temsilcisi olacak. Daha önceki beş takım arasında ilk maçını kazanan tek ekip Trabzonspor (Eylül 2011'de 1-0 vs Inter).

*2020/21 Şampiyonlar Ligi sezonunda yer alan en genç teknik direktöre (Julian Nagelsmann; 33) sahip olan RB Leipzig, geçen sezon 30 yaş ve üstü oyuncu kullanmayan iki ekipten biriydi (Genk ile birlikte).

* Avrupa Ligi'nde çıktığı son sekiz deplasman maçının beşinden mağlup ayrılan İstanbul Başakşehir (3G), son iki karşılaşmayı üçer gol yiyerek kaybetti (1-3 vs Sporting & 0-3 vs Kopenhag).

* RB Leipzig forması giyen Emil Forsberg, Red Bull Arena'da en fazla Şampiyonlar Ligi golü atan oyuncu konumunda (altı maçta beş gol).

* İstanbul Başakşehir forveti Demba Ba, 2013/14 Şampiyonlar Ligi sezonunda Chelsea formasıyla çıktığı altı maçta üç gol atmıştı. Ortalama 55 dakikada bir gol atan Senegalli, turnuva tarihinde en az üç gole sahip oyuncular arasında dördüncü sırada yer alıyor.

* RB Leipzig forması giyen Hee-Chan Hwang, RB Salzburg forması giydiği 2019/20 Şampiyonlar Ligi gruplarında akan oyunda en fazla şut pası veren oyuncuydu (14). Altı maçta altı gole doğrudan katkı sağlayan Hwang (3 gol & 3 asist), her iki kategoride de 3+ yapan iki isimden biriydi (Kylian Mbappe ile birlikte).

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ 1. HAFTA MAÇ PROGRAMI

20 Ekim 2020 Perşembe:

19.55 Zenit (Rusya) - Club Brugge (Belçika)

19.55 Dinamo Kiev (Ukrayna) - Juventus (İtalya)

22.00 Rennes (Fransa) - Krasnodar (Rusya)

22.00 Chelsea (İngiltere) - Sevilla (İspanya)

22.00 Lazio (İtalya) - Borussia Dortmund (Almanya)

22.00 Barcelona (İspanya) - Ferencvaros (Macaristan)

22.00 Paris Saint-Germain (Fransa) - Manchester United (İngiltere)

22.00 Leipzig (Almanya) - Başakşehir (Türkiye)

21 Ekim 2020 Çarşamba:

19.55 Salzburg (Avusturya) - Lokomotiv Moskova (Rusya)

19.55 Real Madrid (İspanya) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna)

22.00 Bayern Münih (Almanya) - Atletico Madrid (İspanya)

22.00 Inter (İtalya) - Borussia Mönchengladbach (Almanya)

22.00 Olympiakos (Yunanistan) - Olympique Marsilya (Fransa)

22.00 Manchester City (İngiltere) - Porto (Portekiz)

22.00 Ajax (Hollanda) - Liverpool (İngiltere)

22.00 Midtjylland (Danimarka) - Atalanta (İtalya)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN