Begüm Atman kimdir? Halis Karataş'ın eşi Begüm Atman neden öldü?

Begüm Atman kimdir? Halis Karataş'ın eşi Begüm Atman neden öldü?

Begüm Atman kimdir? Begüm Atman neden öldü? sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Ünlü jokey Halis Karataş ile eşi Begüm Atman'ın tanışma hikayesi, 'Bizim İçin Şampiyon Bold Pilot' filminde konu edildi. Bold Pilot filminin televizyon ekranlarında gösterilmesiyle Begüm Atman Karataş'ın hayat hikayesi merak edildi. Peki Begüm Atman kim? Begüm Atman kaç yaşında vefat etti? İşte Begüm Atman'ın biyografisi...

'Begüm Atman'ın hastalığı neydi, neden vefat etti?', 'Begüm Atman Karataş kimdir?', 'Begüm Atman kaç yaşındaydı?' sorularının yanıtlarını haberimizde aktardık. Eski Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Özdemir Atman'ın kızı olan Begüm Atman, ganyan dünyasının efsane atı Bold Pilot'un jokeyi olan Halis Karataş ile 2003 yılında dünyaevine girdi. Begüm Atman ile Halis Karataş'ın aşk hikayesi, 'Bizim İçin Şampiyon Bold Pilot' adlı filmde beyazperdeye aktarıldı. Begüm Atman'ın hayat hikayesi internette araştırılıyor. Peki, 'Begüm Atman kimdir?', 'Begüm Atman neden öldü?', 'Begüm Atman öldüğünde kaç yaşındaydı?' Detayları KARAR.com okurları için derledik...

BEGÜM ATMAN KARATAŞ KİMDİR?

1966 tarihinde dünyaya gelen Begüm Atman, eski TJK (Türkiye Jokey Kulübü) başkanı Özdemir Atman'ın ikiz kızlarından biridir.

Begüm Atman, Türkiye Jokey Kulübü'nün kuruluşuna ve atçılığımızın gelişmesine önemli katkıları bulunan Atman Ailesi'nin 3. kuşak temsilcisiydi.

İlk ve orta öğrenimini okul birincisi olarak tamamlayan Begüm Atman, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. 1992-1999 yılları arasında önemli bankalarda üst düzey yöneticilik yaptı. At idmanı ve yarış atı yetiştiriciliğinde tecrübelerini arttırdı ve Özdemir Atman'ın vefatından sonra eküri bayrağını devraldı.

2003 yılında yıllarca at yarışı seyircisinin hayranlıkla izlediği jokey Halis Karataş ile evlendi. Özdemir Atman'ın vefatından 3 sene sonra nikah masasına oturan çift, 2 çocuk sahibi oldu. Çocuklarına Azra ve Özdemir adını verdiler. Kanser hastalığıyla 5 yıl mücadele eden Begüm Atman Karataş, 2014'te hayatını kaybetti.

BİZİM İÇİN ŞAMPİYON BOLD PİLOT İZLE

Halis Karataş, bir röportajında Begüm Atman ile arkadaşlıktan aşka dönüşen birlikteliğini şu sözlerle anlatmıştı: "Eşimle, babası Özdemir Bey ile ilk seyahatte, 1991'de Phuket'te tanıştık. Sonra aileyle görüşmeye başladım ve dost olduk. Özdemir Bey ile çalışmaya başladıktan sonra ailenin bir ferdi olmuştum. Beni yemeklere çağırırlardı. Begüm ile çok iyi anlaşırdık, yıllarca çok iyi arkadaştık. Arkadaşken de her şeyi paylaşırdık. Dertlerimizi, sıkıntılarımızı, sevinçlerimizi... Sonra arkadaşlığımız aşka döndü. Onda öyle bir yürek vardı ki, tarifi yok..."

HALİS KARATAŞ'IN HAYAT HİKAYESİ İÇİN TIKLAYIN

Begüm Atman (solda) ve ikiz kız kardeşi Esra Atman (sağda)

BEGÜM ATMAN KAÇ YAŞINDAYDI?

1966 doğumlu olan Begüm Atman, 2014 yılında vefat ettiğinde 48 yaşındaydı.

BEGÜM ATMAN NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Daha önce iki kez kansere yakalanan ve ABD'de gördüğü tedavilerin ardından hastalığı yenen Begüm Atman, üçüncü kez yakalandığı meme kanserine yenik düşerek 2014 yılında yaşamını yitirdi.

BİZİM İÇİN ŞAMPİYON BOLD PİLOT FRAGMANI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN