Gece yarısı kabinede revizyon | Bi'Karar Ver'in bugünkü konuğu Ekonomist Atilla Yeşilada

Bi'Karar Ver'e konuk olan ekonomist Atilla Yeşilada, 128 milyar dolar tartışmaları için "Ekonomistler için bu iki yıllık bir hikaye. Eğer basın buna yeni uyandıysa, vatandaş da yeni uyandı. Onlar için hayret verici" dedi. 'Dolar ne zaman düşer mi?' sorusuna da cevap veren Yeşilada "Çözüm çok basit aslında. Sayın Erdoğan 'Ben çok yoruldum arkadaşlar, torunlarımla vakit geçirmek istiyorum' dese... Size garanti ediyorum, dolar 5 TL" yorumunda bulundu.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un gündemi yorumladığı Bi' Karar Ver'e ekonomist Atilla Yeşilada konuk oldu. 

 Yeşilada, 128 milyar dolar tartışmaları için "Ekonomistler için bu iki yıllık bir hikaye. Eğer basın buna yeni uyandıysa, vatandaş da yeni uyandı. Onlar için hayret verici" dedi. 'Dolar ne zaman düşer mi?' sorusuna da cevap veren Yeşilada "Çözüm çok basit aslında. Sayın Erdoğan 'Ben çok yoruldum arkadaşlar, torunlarımla vakit geçirmek istiyorum' dese... Size garanti ediyorum, dolar 5 TL" yorumunda bulundu.

EKONOMİ NASIL DÜZELEBİLİR?

Türkiye ekonomisini değerlendiren Yeşilada, ekonominin düzelmesini tek şarta bağladı:

"Çözüm çok basit aslında. Sayın Erdoğan 'Ben çok yoruldum arkadaşlar, torunlarımla vakit geçirmek istiyorum' dese... Size garanti ediyorum, dolar 5 TL."

(Merkez Bankası'nın rezervleri toparlanır mı?) Düzelmez, kusura bakmayın. Ancak ya hükümet değişecek ya da IMF gelecek. Makul opsiyonlar bunlar.

Sayın Erdoğan'ın Naci Ağbal kararında olduğu gibi, aklı selim davranacağını düşünüyorum. Sadece şu an ideoloji ağır basıyor, henüz olabilecekleri öngörmediğini düşünüyorum. Türkiye'nin uçurumun kenarına geldiğini görürse, uçuruma düşmez. Hiç uçuruma düşmedi daha."

128 MİLYAR DOLAR KİMİN MESELESİ?

Atilla Yeşilada, 128 Milyar doların meselesini Türkiye'nin meselesi olarak şöyle değerlendirdi:

" Merkez Bankası'nın net rezervi, Türkiye'nin servetidir. Burada kaybedilen para, Türkiye'nin serveti. İkincisi bu operasyon başarılı olsaydı, belki şimdi sorgulamayacaktık.(128 milyar dolar tartışmaları) Ekonomistler için bu iki yıllık bir hikaye. Eğer basın buna yeni uyandıysa, vatandaş da yeni uyandı. Onlar için hayret verici. Hükümetin açıklamaları şuna benziyor: Hastayı yanlış ilaç verdiğiniz için kaybetmişsiniz... Bacağını biz kesmedik."

Atilla Yeşilada'nın açıklamaları şöyle:

"Sayın Erdoğan'ın bile bile böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum. Erdoğan ne Unakıtan'a ne Şimşek'e ne de Babacan'a, Berat Albayrak'a güvendiği kadar güvenmemişti. Albayrak'a her şeyi teslim etti. Hem malikanenin anahtarını hem de kasayı teslim etmişti. Eğer bu dönem zarfında Türk Lirası, dolara karşı değer kazansaydı; sonuçları ve yöntemleri haklı diyecektim. Bu dönemde Türk Lirası, dolar karşında değer kaybeden para birimi oldu.

Birincisi burada mesele haksız kazanç değil, teamüllere uyulmaması. Ve yasalara da uyulmaması. İkincisi çok basit bir soru: Niye yaptınız kardeşim? Sonuçta Merkez Bankası rezervleri, Türkiye'nin ekonomik savaşta kullanabileceği bir numaralı ekonomik cephane.

Sayın Erdoğan'ın artık yolunu kaybettiği düşüncesindeyim. Bir sırça köşk sendromu var, ikincisi Nasreddin Hoca'nın fil hikayesi vardır.... Sayın Erdoğan'ın huzuruna çıkmadım. Öyle bir şey olsa gri pasaportla Paris'e kaçarım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN